Imprimare

Rezidentiat 2014: Depunerea contestatiilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Examenul de rezidentiat pe loc si pe post, care s-a desfasurat duminica, 23 noiembrie, a fost sustinut de peste 5600 de viitori medici din intreaga tara.

Cei mai multi medici tineri, 4172, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul Medicina, un numar de 1118 au optat pentru locurile si posturile din domeniul Medicina Dentara, iar restul de 371 vor sustine specialitatea in Farmacie.

Depunerea contestatiilor

Contestatiile la examenul de rezidentiat se depun in 24 de ore de la finalizarea concursului, iar in 48 de ore se primeste raspunsul la contestatie. Contestatiile se depun la sediul comisiei locale de concurs stabilit de catre universitatea de medicina si farmacie organizatoare.

Comisia locala de rezidentiat analizeaza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive, in termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. Comunicarea grilei corecte ramase definitiva se face prin publicarea pe pagina de internet a universitatii de medicina si farmacie si prin afisarea la sediul comisiei locale de concurs si constituie raspuns la contestatiile primite. Daca in urma contestarii intrebarilor, comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate. Anularea intrebarilor duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective, pentru toti candidatii.

Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs.

Repartitia pentru candidatii admisi la examenul de rezidentiat va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare.

Raspunsurile corecte ale grilelor de examen

Raspunsurile cu grilele corecte ale examenului de rezidentiat pot fi accesate aici, pentru fiecare centru unviersitar:

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rezidentiat-2014_-Depunerea-contestatiilor_20437/

lauff lautf laurf