Imprimare

Fundatia pentru SMURD va construi o baza aero-medicala, la Constanta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fundatia pentru SMURD a demarat demersurile pentru construirea la Constanta a unei baze aero-medicale pentru elicopterul care deserveste judetul si intreaga regiune de sud-est, lucrarile urmand sa fie realizate cu sprijinul financiar de peste 650.000 de euro a doua companii private, conform unui comunicat de presa.

Baza aero-medicala va cuprinde o platforma de aterizare si un hangar, destinate elicopterului SMURD Constanta si unei echipe de minimum sase persoane - piloti, tehnicieni de aviatie, salvatori aerieni, pompieri descarceratori si echipaj medical.

Amplasamentul ales pentru constructie este un teren ce apartine Directiei de Sanatate Publica Constanta - Ministerul Sanatatii si care este destinat construirii viitorului Spital Regional de Urgenta Constanta.

Beneficiarii acestei initiative sunt pacienti in stari critice, accidentati grav, din zona judetului Constanta, Regiunea Sud-Est, care beneficiaza de interventia echipajelor de prim ajutor, terapie intensiva si salvare aeriana si au nevoie de asistenta medicala de urgenta corespunzatoare si, uneori, transferul de urgenta catre alte centre medicale specializate, mai scrie in comunicatul de presa.

Conform acestora, pana in prezent au fost realizate proiectele tehnice si studiile necesare si s-au obtinut avizele pentru construirea bazei aero-medicale. In continuare, Fundatia pentru SMURD va lansa ofertele de constructie catre companiile autorizate.

Presedintele Fundatiei pentru SMURD, dr. Raed Arafat, a declarat ca prin realizarea respectivei baze aero-medicale va fi sustinut sistemul integrat de asistenta medicala de urgenta. "Proiectul de constructie a platformei de aterizare a elicopterului SMURD, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, este o initiativa importanta pentru dezvoltarea activitatii aero-medicale in judetul Constanta si Regiunea de sud-est a Romaniei. Aceasta oportunitate va sustine si ne va permite indeplinirea in cele mai bune conditii a misiunilor desfasurate de echipajele SMURD Constanta si va sprijini, in final, sistemul integrat de asistenta medicala de urgenta. Pe aceasta cale, adresez sincere multumiri partenerilor nostri, companiile ExxonMobil si OMV Petrom, care s-au alaturat acestui demers ambitios", a afirmat dr. Raed Arafat.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, ce sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) si dezvoltarea asistentei medicale de urgenta. In vederea atingerii scopurilor care au stat la baza infiintarii sale, Fundatia pentru SMURD a derulat si deruleaza diferite proiecte, finantate exclusiv din fonduri provenite din campaniile anuale "2% pentru SMURD" si din donatii si sponsorizari ale unor companii care isi desfasoara activitatea in Romania.

Proiectele Fundatiei pentru SMURD, de la inceputul campaniei "2% pentru SMURD", demarate in 2006/2007, derulate in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General de Aviatie, depasesc suma totala de 20 de milioane de lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fundatia-pentru-SMURD-va-construi-o-baza-aero-medicala_-la-Constanta_20445/

lauff lautf laurf