Imprimare

Bani pentru plata arieratelor catre spitale, la ultima rectificare bugetara din 2014

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul delegat pentru Buget Darius Valcov a precizat ca la ultima rectificare bugetara a acestui an care insumeaza 4 miliarde de lei, 30 milioane lei vor merge in plata arieratelor pentru spitalele din subordinea Ministerului Transportului, Ministerului Sanatatii si Ministerului Justitiei, scrie Agerpres.

“Rectificarea bugetara pe care am pregatit-o pe acest final de an este una pozitiva, cuprinzand plati de peste 4 miliarde lei si o crestere de venituri cu 1,3 miliarde lei”, a precizat ministrul Bugetului.

De asemenea, 56,0 milioane lei sunt destinate finantarii drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav.

„Pentru prima data, arieratele bugetului de stat si ale bugetelor locale vor fi egale cu 0, in timp ce deficitul bugetului general consolidat se mentine la 2,2% din PIB. Mai mult, dupa ce am fost acuzati ca incheiem anul 2014 cu un excedent bugetar, vreau sa clarific faptul ca tocmai acest lucru ne permite ca peste 4 miliarde lei care ar fi trebuit achitate anul viitor, sa poata fi cheltuite in 2014. Este o masura care anihileaza impactul reducerii CAS cu peste 90% si care stimuleaza consumul intern. Asadar, in ciuda unor manipulari de natura politica si electorala, iata, si la aceasta rectificare bugetara se vor acorda mai multi BANI pentru mai multe domenii, vorbind, evident, de o rectificare pozitiva”, a mai spus ministrul Darius Valcov.

Alte parti din banii destinati ultomei rectificari bugetare din 2014 se vor mai indrepta si catre Ministerul Transportului, Secretariatului General al Guvernului sau Armatei Romane.

 

 

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bani-pentru-plata-arieratelor-catre-spitale_-la-ultima-rectificare-bugetara-din-2014_20457/

lauff lautf laurf