Imprimare

(P) O noua optiune de corectare a miopiei - fara chirurgie, a aparut pe piata autohtona

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pentru copii care sufera de miopie, medicii oftalmologi vin cu o alternativa care ia amploare atat in lume, cat si in Romania – lentila de noapte.

Deoarece sunt purtate doar in timpul somnului, in conditii de igiena controlata, iar problemele cauzate de alergii, traumatisme sunt minimalizate, tot mai multi parinti aleg metoda ortho-k cu lentila de noapte pentru copii lor.

Purtate pentru mai mult timp, a cate 8 ore, acestea pot incetini sau chiar regresa miopia.

Ce este lentila de noapte?

Lentila de contact care corecteaza miopia este de constructie rigida si remodeleaza forma corneei, calculat si reversibil. Experienta aplicarii lentilei de noapte a demonstrat stiintific performanta in domeniu. Astfel, in cazurile miopiei progresive la copii, ortho-k este o posibilitate incontestabila de incetenire a evolutiei miopice.

Cum functioneaza metoda ortho-k?

Lentilele se aplica pe parcursul noptii (in timpul somnului) si se indeparteaza ziua. Dupa indepartarea lentilelor, corneea isi pastreaza forma modificata pe toata durata zilei.

Lentilele se aplica in fiecare noapte pentru a asigura efectul de corectie a formei corneei.

Cum functioneaza lentila Paragon CRT 100?

Lentilele de contact Paragon CRT 100 pentru terapia refractiva corneana (ortho-k) permit corectia temporara a miopiei prin modificarea reversibila a suprafetei corneei.

Scaderea usoara a curbei corneei mareste considerabil capacitatea de concentrare a ochiului miopic. In cazul in care se controleaza capacitatea restabilirii formei corneei, ceea ce este scopul formei lentilelor CRT, este posibila restabilirea capacitatii de concentrare a ochiului si compensarea totala a miopiei.

Care sunt indicatiile de utilizare?

Lentilele de contact gazo-permiabile Paragon CRT sant utilizate in cazul terapiei refractive de corectare a erorilor de refractie, cum este miopia. Lentilele sunt concepute pentru a fi purtate in timpul somnului si pentru a modifica calculat si temporar forma corneei, in cazul miopiei pana la 6.00 cu astigmatism pana la 1,75 D.

Erori de refractie: de la -0,5 pana la -6,50 D cu astigmatism de pana la -1,75 D;
Keratometria: de la 37 pana la 52 D;

Lentilele cu design special sunt aplicate pentru corectia astigmatismului de pana la 3,5D.

Care sunt rezultate prevazute?

Lentilele ortho-kParagon CRT 100 pot reduce miopia total sau partial si au un efect temporar. Gradul de reducere depinde de mai multi factori, printre care gradul de miopie, configuratia initiala a corneei, caracteristicile de elasticitate ale ochilor si metoda de aplicare a lentilelor.

Efectul maxim si stabil in urma purtarii lentilelor va fi obtinut dupa 7 – 10 nopti consecutive.

Durata medie de purtare a lentilelor pe timpul noptii este de 8-10 ore.

Rata medie de reducere a miopiei a fost determinata prin studii clinice, insa pentru fiecare pacient in parte, acest grad poate devia semnificativ fata de medie.

http://paragon-eye.ro

http://www.crtvision.com

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-O-noua-optiune-de-corectare-a-miopiei---fara-chirurgie_-a-aparut-pe-piata-autohtona_20461/

lauff lautf laurf