Imprimare

Un nou Centru de senologie, inaugurat la Spitalul Clinic Sfanta Maria din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un nou Centru de senologie a fost inaugurat miercuri, la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", proiectul avand scopul de a ajuta femeile sa depisteze precoce cancerul la san, informeaza Primaria Capitalei, scrie Agerpres.

Orice femeie interesata se poate programa la un consult medical telefonic la numerele 021 9736 sau 021 9 SEN ori pe baza de bilet de trimitere intocmit de medicul de familie sau de specialist, potrivit Municipalitatii.

Medicul poate recomanda orice investigatie, de la ecografie, mamografie, scintigrafie, RMN mamar cu antena de san, punctie - daca este cazul - biopsie pre si post operatorie, interventie chirurgicala cu evidare ganglionara completa dupa un protocol international asumat si de Romania. Toate acestea sunt realizate la "Sfanta Maria", astfel incat nicio pacienta nu va mai fi nevoita sa isi faca investigatii medicale in mai multe spitale.

In acelasi timp, cu o eventuala operatie se poate face reconstructie mamara de catre medicul plastician, la cerere, pentru ca nu exista program national si reconstructia nu este inca decontata de CNAS. De asemenea, tot in Spitalul "Sfanta Maria" daca este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

In spitalul "Sfanta Maria" se fac operatii de cancer mamar de cativa ani, iar de miercuri functioneaza acest Centru national de senologie.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent la deschiderea Centrului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-Centru-de-senologie_-inaugurat-la-Spitalul-Clinic-_Sfanta-Maria_-din-Bucuresti_20470/

lauff lautf laurf