Imprimare

O comisie de interventie pentru bolnavii cu HIV/SIDA ar putea lua fiinta la Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sefa centrului Mures al Fundatiei Alaturi de Voi (ADV) Romania, Carmen Speranta Ciulea, a declarat ca in urma unor discutii purtate, la Targu Mures, cu reprezentantii institutiilor sociale de stat si cu o serie de organizatii neguvernamentale de anul viitor aici s-ar putea infiinta o comisie de interventie pentru situatii de criza pentru bolnavii afectati de HIV/SIDA, scrie Agerpres.

Carmen Speranta Ciulea a spus ca toti participantii la discutii au agreat ideea constituirii acestei comisii de criza si ca in luna ianuarie 2015 aceasta s-ar putea contura.

"Astazi marcam Ziua Mondiala de Lupta antiSIDA printr-un eveniment denumit Funda Umana, intr-un parteneriat cu Teatrul National din Targu Mures, Asociatia Benone si Organizatia Pro Karma si cu alti 20 de parteneri, printre care si Unitatea Protejata Util Deco. Evenimentul de astazi este structurat pe doua paliere, unul ar fi o comunicare intre specialisti, pentru a institui o comisie de interventie pentru situatii de criza pentru acele cazuri sociale care necesita asa ceva. Am avut o dezbatere cu toti cei implicati, institutii sociale de stat si ONG-uri, cu care ne vom reintalni in luna ianuarie pentru a gasi o formula si o sursa de finantare pentru ca aceasta comisie de interventie in situatii de criza sa functioneze (...) Centrul are sanse, toti au spus ca sprijina o astfel de initiativa si sa gasim o structura, adica sa putem plasa persoana care are probleme intr-un mediu sigur pana cand structura/organizatia sa rezolve legal problema in cauza", a aratat Carmen Speranta Ciulea.

Potrivit reprezentantei ADV Romania, o alta actiune organizata de Ziua Mondiala impotriva SIDA este constituirea unei funde umane, la care au luat parte peste 300 de persoane, pentru solidarizarea cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA si un spectacol sustinut de Florin Mandru, participant la Vocea Romaniei, si de actorul Dan Radulescu.

Aceasta a spus ca, potrivit Centrului de Supraveghere Epidemiologica si Control al Bolilor Transmisibile la nivelul regiunii sunt 250 de cazuri ramase in evidenta, au fost 576 din care 326 s-au inregistrat ca decese.

Aceasta a aratat ca statisticile oficiale din Romania pentru anii 2013-2014, releva ca 59% din cazurile noi de infectie cu HIV au aparut in urma relatiilor sexuale neprotejate, in timp ce aproximativ 30% din cazurile nou diagnosticate au aparut in urma consumului de droguri injectabile.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-comisie-de-interventie-pentru-bolnavii-cu-HIV_SIDA-ar-putea-lua-fiinta-la-Mures_20466/

lauff lautf laurf