Imprimare

Profesorii universitari si academicienii vor putea fi sefi de sectie la spitale publice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea care prevede ca, in unitatile sanitare publice, profesorii universitari si academicienii pot ocupa functii de sef de sectie pana la varsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului si cu avizul consiliului de administratie al spitalului, anunta Agerpres.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat marti decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Art. 184 alin. (6) si (11) din Legea nr. 95/ 2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Asadar, alin (11) din Legea 95/2006 se modifica dupa cum urmeaza: "In unitatile sanitare publice profesorii universitari, medicii membri titulari si membri corespondenti ai Academiei de stiinte Medicale si ai Academiei Romane, medicii primari doctori in stiinte medicale pot ocupa functii de sef de sectie pana la varsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului si cu avizul consiliului de administratie al spitalului".

Alin. (6) art. 184 din aceeasi lege se modifica astfel: In spitalele clinice, sectiile, laboratoarele si serviciile medicale clinice functia de sef de sectie, sef de laborator, sef de serviciu medical si director medical se ocupa de cadrul didactic recomandat de senatul institutiei de invatamant medical superior in cauza, cu aprobarea managerului si cu avizul consiliului de administratie al spitalului".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Profesorii-universitari-si-academicienii-vor-putea-fi-sefi-de-sectie-la-spitale-publice_20464/

lauff lautf laurf