Imprimare

Acad. Ioanel Sinescu a primit titlul de Doctor Honoris Cauza, la Cluj-Napoca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cu prilejul Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, institutia, prin conducerea acesteia, a decernat titlul de Doctor Honoris Causa unei personalitati de seama a lumii medicale romanesti - acad. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Titlul Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” i-a fost acordat acad. Ioanel Sinescu pentru implicarea si eforturile depuse la imbunatatirea invatamantului medical romanesc, precum si pentru activitatea stiintifica si medicala de exceptie.

„In cei doi ani de cand ocupa functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti, acad. Ioanel Sinescu s-a remarcat prin rezultatele obtinute in promovarea institutiei pe care o conduce, precum si prin activitatea sa manageriala si de cercetare, fiind totodata unul dintre cei mai renumiti si apreciati profesionisti din medicina romaneasca, avand o activitate profesionala impresionanta in domeniul urologiei.”, a precizat prof. univ. dr. Alexandru Irimie, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

La randul sau, acad. Ioanel Sinescu a declarat: „Este o deosebita onoare sa primesc aceasta importanta distinctie din partea unei institutii de invatamant de prestigiu, cum este Universitatea de Medicina si Farmacie ‹‹Iuliu Hatieganu›› Cluj-Napoca. Invatamantul medical romanesc trebuie sa fie tot timpul la cele mai inalte standarde si ma bucur de colaborarea inter-universitara care exista intre UMF Carol Davila si UMF Iuliu Hatieganu”.

Acad. Ioanel Sinescu si-a inceput activitatea didactica in 1979, imediat dupa terminarea stagiului de intern, ca asistent stagiar la Clinica de Chirurgie Urologica „Fundeni”. Treptat, a fost avansat ca asistent universitar, sef lucrari, conferentiar universitar si profesor universitar. Din anul 2012, ocupa functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti. Acad. Ioanel Sinescu a realizat primul transplant renal din Romania, este seful Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni si membru in cele mai inalte foruri de chirurgie urologica din Europa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Acad.-Ioanel-Sinescu-a-primit-titlul-de-Doctor-Honoris-Cauza_-la-Cluj-Napoca_20473/

lauff lautf laurf