Imprimare

Raed Arafat a inceput sa predea la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Raed Arafat, fondator si medic sef al programului SMURD si secretarul de stat in MAI, a sustinut vineri, 28 noiembrie, primul curs din cariera sa de profesor al rezidentilor de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore. T. Popa” (UMF) din Iasi, in amfiteatrul de chirurgie din cadrul Spitalului „Sfintul Spiridon”, scrie OpiniaStudenteasca.ro.

„In viitor, Europa trebuie sa dezvolte doua specializari: medicina de urgenta si geriatria. De altfel, medicina de urgenta, in SUA, este foarte competitiva, depasita doar de neurochirurgie. De ce aceasta? Pentru ca un medic de urgenta nu trebuie sa fie mereu prezent. Medicul de urgenta nu trebuie confundat cu medicul de pe ambulanta, care este chemat la cinci cazuri pe zi, din care trei cu febra, si nu este nevoit sa plimbe oameni de la un spital in altul. Medicul de urgenta nu interneaza pacienti pe pat, nu poate fi comparat cu un chirurg sau cu un anestezist”, a precizat Raed Arafat in cadrul cursului.

Vestea ca Raed Arafat va preda la UMF a fost lansata la inceputul lunii noiembrie de catre rectorul UMF, prof. univ. dr. Vasile Astarastoae, in cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar. In prezent, secretarul de stat in MAI a incheiat un contract pe o perioada de doi ani cu universitatea, iar din cauza programului sau aglomerat, cursurile se vor tine in weekend.

Pe langa contractul incheiat cu UMF, Raed Arafat va incerca sa coordoneze de la Iasi, impreuna cu seful SMURD, prof. univ. dr. Diana Cimpoesu, o retea SMURD care sa poata interveni si in Republica Moldova.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat-a-inceput-sa-predea-la-Iasi_20477/

lauff lautf laurf