Imprimare

Studentii de la Iasi sunt alaturi de fostul decan al Facultatii de Medicina, acuzat de luare de mita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ca urmare a acuzarii facute din partea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), prof. dr. Doina Azoicai nu isi mai poate exercita functia de decan al Facultatii de Medicina, din cadrul UMF „Gr. T. Popa” Iasi. In semn de recunostinta si solidaritate, studentii de la Iasi au realizat o pagina pe o retea de socializare, pentru a arata ca sunt alaturi de dascalul lor.

Fostul decan de la facultatea de medicina din Iasi ar fi luat mita un ceainic si o tava placata cu argint. Pentru a-si arata sprijinul fata de fostul decan, membrii Societatii Studentilor Medicinisti din Iasi (SSMI) au creat luni, 1 decembrie, o pagina de Facebook, denumita „Doina Azoicai – o vrem decana inapoi”.

Avem un cuvant de spus! - Ne iubim decana, o vrem inapoi! De ce? Pentru ca: ne reprezinta, ne apara drepturile si ne sustine activitatile” – spun tinerii pe reteaua de socializare. Aceasta pagina a strans deja peste 600 de like-uri, in patru zile.

Pagina de Facebook a fost creata ca o reactie a studentilor medicinisti din Iasi la activitatea DNA. "E o chestie care vine din suflet", a declarat Ioana Alexandra Benea, persedintele SSMI pentru PaginaMedicala.ro. Studentii sunt alaturi de fostul decan pentru ca "are un suflet mare", s-a implicat in multe activitati studentesti, ajutandu-i pe cei aflati pe bancile UMF Iasi.

Decizia DNA "nu aduce beneficii nici dumneaei, nici studentilor. De aceea, ceea ce am intreprins, este o masura de bun-simt", a mai spus presedintele SSMI.

Daca decizia finala a DNA va fi nefavorabila prof. dr. Doina Azoicai, studentii vor iesi in strada, in semn de protest, conform sursei citate mai sus.

Fostul decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, un marocan si un palestinian cu dubla cetatenie au fost pusi sub control judiciar, fiind acuzati de luare si respectiv, dare de mita, informa DNA in luna noiembrie, conform Mediafax.

Potrivit procurorilor, in 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta, si un ceainic, posibil tot din argint, drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, in exercitarea atributiilor ce ii reveneau, in calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, inscrierea, in cadrul acestei institutii, a fiului tului Haizoun El Houssine.

Procurori din cadrul Serviciului Teritorial Iasi al DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pe toata durata urmaririi penale, in cazul decanului Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Gr. T. Popa” Iasi, Doina Azoicai, pentru luare de mita, al cetateanului marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mita, si al lui Agha Romeen, cu dubla cetatenie, palestiniana si romana, domiciliat in Romania, acuzat de complicitate la dare de mita.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, Doina Azoicai are interdicitie de a efectua vreo activitate de exercitare a functiei de decan al Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile si li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Decanul Facultatii de Medicina a UMF Iasi, cercetat pentru mita, are o casa, un teren si doua masini.
Veniturile decanului Facultatii de Medicina Generala a UMF Iasi cuprind salariul de la universitate, de 213.778 de lei si cel de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi, unde a castigat 29.312 de lei in anul fiscal anterior. Azoicai mentioneaza in declaratia de avere si sumele de 5.410 lei, de la SC Dr. Doina Azoicai, 1.756 lei, de la Sanofi Aventis SRL si 3.845 de lei de la Pfizer SRL, reprezentand ”prestari servicii”.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studentii-de-la-Iasi-sunt-alaturi-de-fostul-decan-al-Facultatii-de-Medicina_-acuzat-de-luare-de-mita_20476/

lauff lautf laurf