Imprimare

OMS: E nevoie de doua vaccinari, nu trei, impotriva HPV, pentru fete

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda vaccinarea fetelor, cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani, impotriva HPV (human papillomavirus), de doua ori, potrivit noilor norme referitoare la lupta impotriva cancerului de col uterin, scrie Mediafax.

In Franta, unde cancerul de col uterin este responsabil de putin peste o mie de decese pe an, vaccinul este administrat, in prezent, fetelor cu varsta intre 11 si 14 ani.

OMS, care si-a prezentat noile recomandari in cadrul Congresului mondial de lupta contra cancerului desfasurat la Melbourne, considera ca doua vaccinuri sunt la fel de eficiente ca trei vaccinuri.

"Combinarea instrumentelor mai eficiente si mai accesibile pentru prevenirea si tratarea cancerului de col uterin va contribui la scaderea costurilor serviciilor de sanatate, mai ales in cazul tarilor cu venituri scazute", a declarat Nathalie Broutet, epidemiologista in cadrul OMS.

De asemenea, testarea, incepand cu varsta de 18 ani, privind infectiile cu papillomavirus, responsabile de 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, se poate face la fiecare cinci ani in caz de rezultate negative, spre deosebire de la fiecare doi ani, cum se intampla acum in numeroase tari, potrivit OMS.
Primul vaccin contra HPV a fost lansat pe piata in martie 2006.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-E-nevoie-de-doua-vaccinari_-nu-trei_-impotriva-HPV_-pentru-fete_20485/

lauff lautf laurf