Imprimare

Banicioiu: Spitalul Sfanta Maria din Capitala ar putea face, din 2015, transplant de pancreas

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul bucurestean "Sf. Maria" ar putea efectua, din 2015, transplant de pancreas, unitatea fiind deja acreditata pentru a face astfel de interventii, a anuntat, sambata, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, dupa o vizita la acest spital, scrie Mediafax.

"Am vizitat clinica de transplant si noul centru de senologie, am stat de vorba cu medicii si am inteles ca sunt pregatiti sa inceapa, in 2015, transplantul de pancres", a spus ministrul.

La Spitalul "Sf. Maria" se fac deja transplanturi de ficat, interventii care, in afara acestei unitati sanitare, se efectueaza numai la Fundeni.

Pe de alta parte, legat de Centrul de Senologie deschis miercuri la "Sf. Maria", ministrul Sanatatii a precizat ca acestuia ii vor fi alocati, pentru 2015, fonduri destinate reconstructiilor mamare, in cadrul Programului National de Oncologie.

La Centrul de Senologie al Spitalului Clinic "Sf. Maria", care functioneaza in cadrul Clinicii Chirurgie II, condusa de doctorul Narcis Copca, pot fi facute controale complete, mamografie, RMN, interventii chirurgicale si operatii de reconstructie.

Spitalul "Sf. Maria" este in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti - Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Ministerul Sanatatii a reinclus investigatia PET-CT (scanare de inalta rezonanta pentru depistarea si stadializarea cancerului) si reconstructia mamara dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare in Programul National de Oncologie. Astfel, un numar de 800 de bolnave cu cancer mamar au beneficiat de reconstructie mamara, fiind alocat un buget de 2,52 milioane de lei.

Totodata, 3.000 de paciente au efectuat investigatii PET-CT, suma totala alocata fiind de 12 milioane de lei. Sumele acordate se incadreaza in bugetul alocat pentru derularea Programului National de Oncologie, iar programul va fi continuat si in 2015.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Banicioiu_-Spitalul-_Sfanta-Maria_-din-Capitala-ar-putea-face_-din-2015_-transplant-de-pancreas_20483/

lauff lautf laurf