Imprimare

Bilant Ebola: Peste sase mii de decese

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul mortilor cauzate de epidemia de febra hemoragica Ebola in cele mai afectate tari din Africa de Vest se ridica la 6.331 dintr-un numar total de 17.800 persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), redactat pe 6 decembrie, scrie Agerpres.

Sierra Leone a devenit pentru prima data tara cu cel mai mare numar de persoane contaminate cu virusul Ebola, cu 7.798 de cazuri recenzate, fata de 7.719 in Liberia.

Precedentul bilant al OMS, prezentat pe 2 decembrie, anuntase 6.070 de morti din 17.145 de persoane infectate cu virus.

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, a pornit din Guineea la sfarsitul lui decembrie 2013. Pe 6 decembrie, in aceasta tara se inregistrau 1.412 decese din 2.283 de cazuri.

In Liberia, pe 3 decembrie erau contabilizate 3.177 persoane decedate din 7.719 cazuri.

In Sierra Leone, OMS a recenzat pe 6 decembrie 1.742 de morti din 7.798 de cazuri inregistrate. In prezent, in Sierra Leone exista mai multe cazuri de Ebola decat in Liberia.

In Mali, ultima tara lovita de virus, OMS a anuntat opt cazuri care s-au soldat cu sase decese.

Bilantul din Nigeria si Senegal a ramas neschimbat dupa doua luni de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale in Nigeria, si unul in Senegal, un student originar din Guineea a carui vindecare a fost anuntata de autoritati pe 10 septembrie. Aceste doua tari au fost retrase de pe lista tarilor unde epidemia face ravagii.

In Statele Unite, au fost inregistrate patru cazuri, insa numai un pacient liberian, revenit din tara sa natala, a murit din cauza acestei boli, potrivit bilantului anuntat pe 16 noiembrie. Un medic din Sierra Leone evacuat in Statele Unite a decedat acolo pe 17 noiembrie.

Marti, Spania a fost declarata de OMS libera de virus, dupa ce au trecut 42 de zile fara o noua contaminare. Spania a cunoscut un caz de infectare, o infirmiera care s-a ocupat de doi misionari contaminati si repatriati la Madrid unde au incetat din viata in august si, respectiv, septembrie. Ulterior, infirmiera a fost declarata vindecata, mai scrie AFP.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bilant-Ebola_-Peste-sase-mii-de-decese_20497/

lauff lautf laurf