Imprimare

Tratat de medicina traditionala chineza, lansat la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un tratat de medicina traditionala chineza, de Liao Yuoqun, a fost lansat luni seara, la Universitatea Aurel Vlaicu (UAV) din Arad, in prezenta cadrelor didactice si studentilor, medicilor, precum si reprezentantilor ai Casei Romano- Chineze Arad, scrie Agerpres.

Volumul a aparut cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucuresti, la Editura Universitatii Aurel Vlaicu. El se intituleaza "Medicina Traditionala Chineza" si a fost tradus din limba engleza de catre un colectiv de cadre didactice din cadrul universitatii aradene, coordonat de Toma Sava.

“In civilizatia antica chineza, astronomia, matematica, agricultura si medicina au fost cele patru stiinta avansate. Poate ca este impropriu sa le numim stiinte, dar ele au fost cu adevarat cele patru sisteme complete de cunostinte si aptitudini dezvoltate in China antica. Dintre ele, medicina este singura care nu a fost inlocuita de catre stiintele occidentale si inca joaca un rol important in protejarea sanatatii poporului chinez. Si, pentru ca in ultimii ani, medicina traditionala chineza a inceput sa patrunda tot mai mult si in Romania, am considerat oportuna publicarea acestui volum, pentru a face cunoscuta aceasta stiinta atat medicilor cat si publicului larg de la noi din tara, dornic de cunoastere”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihut, presedintele Consiliului academic al UAV Arad.

In lucrare, autorul ii prezinta pe cativa dintre clasicii medicinei traditionale chineze si teoria de baza a medicinei traditionale chineze, incepand cu Yin - Yang si Wu Xing.

Intr-un alt capitol al cartii sunt prezentate cateva terapii interne si externe in medicina traditionala chineza, incepand cu acupunctura si moxibustia.

In partea de final, cititorilor le sunt oferite cunostinte despre substante medicinale, despre procesarea plantelor, inclusiv despre gingseng, o planta deosebit de importanta in medicina traditionala chineza. De asemenea, autorul tratateaza problematica "cultivarii vietii in cele patru anotimpuri", integrarea alimentelor si medicamentelor si importanta sporturilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Tratat-de-medicina-traditionala-chineza_-lansat-la-Universitatea-Aurel-Vlaicu-din-Arad_20495/

lauff lautf laurf