Imprimare

Un nou aparat angiograf la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, Arges beneficiaza din luna noiembrie a acestui an de un aparat angiograf achizitionat cu fonduri alocate de Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean.

In mai putin de o luna de zile de la instalare, peste 70 de pacienti au beneficiat de angiografii, iar 30 dintre acestia au avut nevoie de angioplastie realizata tot cu ajutorul noului aparat. Investitia MS a fost de peste 2,4 milioane de lei, din care 10% a fost sustinuta de catre Consiliul Judetean.

“Unitatea sanitara argeseana este un exemplu pozitiv de colaborare intre Ministerul Sanatatii si autoritatea locala in domeniul sanitar. Prin dotarea cu aparatura de inalta performanta a unitatilor sanitare din teritoriu reusim sa tratam pacientii la nivel local, fara a mai fi nevoiti sa ii transportam in centrele universitare mari. De exemplu in acest caz putem rezolva pacientii din judetele Arges, Valcea, Olt si o parte din Dambovita. De asemenea, putem atrage medici tineri asa cum sunt cei doi cardiologi care s-au transferat de la Institutul Clinic Fundeni la spitalul judeatean”, a declarat ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu.

Ministrul Nicolae Banicioiu a declarat ca la nivelul MS se analizeaza posibilitatea ca spitalul judetean din Pitesti sa fie inclus anul viitor in Programul National de Boli Cardiovasculare al CNAS si, dupa ce unitatea sanitara dezvolta partea de ingrijiri medicale postoperatorii, aceasta sa poata fi inclusa in Programul tratament al pacientilor critici cu infarct miocardic acut (IMA) al MS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-aparat-angiograf-la-Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Pitesti_20492/

lauff lautf laurf