Imprimare

O noua banca de tesuturi si celule umane s-ar putea deschide la Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul Judetean Mures a aprobat amplasarea unei Banci de tesuturi si celule umane la Targu Mures, pe un teren cu o suprafata de 450 metri patrati, aflat in proprietatea publica a judetului, la solicitarea Spitalului Clinic Judetean Mures, scrie Agerpres.

Hotararea a avut la baza adresa nr.74253/03.12.2014 a unitatii de implementare si coordonare programe din cadrul Ministerului Sanatatii, prin care s-a anuntat ca Spitalului Clinic Judetean Mures i-a fost alocata suma necesara pentru contractarea si implementarea componentelor necontractate din proiectulPhare 2006/018-147.03.11 'Sprijin pentru autoritatile de sanatate din Romania pentru implementarea directivelor UE privind bancile de sange — unitatile de transfuzie — din spitale si utilizarea terapeutica a tesuturilor si celulelor umane'.

In cadrul componentei "utilizarea terapeutica a tesuturilor si celulelor umane" se infiinteaza reteaua de patru banci de tesuturi si celule umane in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Targu Mures.

Pentru amplasarea Bancii de tesuturi si celule umane la Targu Mures, Ministerul Sanatatii a solicitat Spitalului Clinic Judetean Mures sprijin pentru identificarea unui teren.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-noua-banca-de-tesuturi-si-celule-umane-s-ar-putea-deschide-la-Targu-Mures_20508/

lauff lautf laurf