Imprimare

Cine se afla in elicopterul SMURD prabusit in lacul Siutghiol

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat marti dimineata decesul celor patru persoane din elicopterul SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol si a facut publica identitatea acestora. Victimele sunt pilotul comandor Petre Corneliu Catuneanu, copilotul - capitan comandor Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Camelia Harton.

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani, casatorit, un copil) a absolvit Scoala Militara in urma cu 23 de ani si era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

Copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 ani, casatorit, un copil minor) avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de sapte ani si absolvise cursurile Scolii Militare in urma cu 18 ani.

Medicul din cadrul SMURD Constanta, Laura Vizireanu avea 39 de ani, mama a unui copil.

Asistenta medicala, Gabriela Camelia Harton, in varsta de 38 de ani, lucra in cadrul SMURD din anul 2008. Ea avea un copil si era insarcinata cu cel de-al doilea.

Ultima victima a fost scoasa din apa dupa aproximativ 12 ore de cautari. Este vorba de asistenta medicala, care a fost declarata decedata la fata locului.

Medicul Laura Vizireanu a murit la spital luni noapte dupa ce fusese recuperata la aproximativ o ora dupa accident din apele lacului.

Copilotul a fost adus la mal dupa mai bine de sase ore de la prabusirea elicopterului. Acesta a fost gasit legat de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri. Pilotul a fost scos din apele lacului abia dupa miezul noptii.

Elicopterul SMURD prabusit, care se intorcea dintr-o misiune, a fost preluat de la Consiliul Judetean Constanta in data de 25 noiembrie anul acesta de catre Inspectoratul General de Aviatie, pentru a fi utilizat in misiuni de tip SMURD, se precizeaza in comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cine-se-afla-in-elicopterul-SMURD-prabusit-in-lacul-Siutghiol_20518/

lauff lautf laurf