Imprimare

Medicii diabetologi descurajeaza abuzul de alimente grase in perioada sarbatorilor de iarna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul persoanelor afectate de diabetul zaharat de tip 2 este in crestere la nivel mondial. Potrivit ultimelor statistici ale Federatiei Internationale de Diabet (IDF – International Diabetes Federation), aproximativ 400 de milioane persoane traiesc cu diabet zaharat, iar peste 90% dintre acestea sunt diagnosticate cu diabet zaharat de tip 2. In ceea ce priveste Romania, aproximativ doua milioane de romani traiesc cu diabet zaharat si alte peste trei milioane de persoane au prediabet, arata rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anuntate in 2014.

Ingrijorator este ca desi peste 50% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos, aceasta afectiune continua sa fie printre cele mai invalidante si costisitoare boli. Potrivit specialistilor in diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, adoptarea unei diete variate si echilibrate caloric poate tine la distanta aceasta afectiune complexa.

Cum perioada sarbatorilor de iarna...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-diabetologi-descurajeaza-abuzul-de-alimente-grase-in-perioada-sarbatorilor-de-iarna_20519/

lauff lautf laurf