Imprimare

Bloc operator de inalta performanta, la Spitalul Municipal din Oradea

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Municipal din Oradea are, de miercuri, un bloc operator de inalta performanta, complet utilat si dotat, cu patru sali de operatie reabilitate in intregime si cu aparatura de foarte buna calitate, intr-un proiect de 2,8 milioane euro, jumatate provenind din fonduri nerambursabile, jumatate fiind contributia municipiului Oradea, scrie Agerpres.

Rezultat al unui proiect HURO, in parteneriat cu Universitatea din Debrecen, Spitalul Municipal a fost dotat cu o sala de chirurgie computerizata, o sala de chirurgie oncologica generala, o alta sala pentru chirurgie pediatrica si una destinata pentru chirurgie pediatrica ortopedica. Proiectul a cuprins si amenajarea spatiilor gospodaresti, a spatiilor de control si filtrare accese, precum si spatiile tehnice pentru instalatiile aferente blocului operator.

Totodata, s-a realizat achizitia de echipamente medicale pentru partenerul maghiar, precum si diferite activitati menite sa faciliteze transferul de know-how in domeniu intre Oradea si Debrecen.

La inchiderea proiectului, alaturi de invitatii din domeniul sanitar oradean si partenerii din Debrecen a participat si viceprimarul Mircea Malan, care a multumit colaboratorilor pentru realizarea acestui proiect important pentru spitalul oradean.

Proiectul intitulat "Reabilitarea si dotarea blocului operator al Spitalului Municipal Dr. G. Curteanu" a fost finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 si implementat de Primaria Municipiului Oradea si Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" in parteneriat cu Universitatea din Debrecen pe o perioada de 28 luni.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bloc-operator-de-inalta-performanta_-la-Spitalul-Municipal-din-Oradea_20531/

lauff lautf laurf