Imprimare

OMS: Ebola a facut aproape sapte mii de victime

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 6.900 de persoane au murit din cauza febrei hemoragice Ebola, majoritatea dintre ele in Africa de Vest, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Pana la 14 decembrie, 18.569 de persoane au contractat virusul mortal in trei dintre tarile cele mai afectate, si anume Guineea, Liberia si Sierra Leone, iar 6.915 au murit.

Secretarul ONU, in turneu, in Africa de Vest

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, va desfasura un turneu in patru tari ale Africii de Vest afectate de epidemia Ebola, au anuntat surse diplomatice ale ONU.

Cele patru tari sunt Liberia, Guineea, Sierra Leone si Mali. Datele acestui turneu nu au fost precizate, insa Ban Ki-moon ar urma sa faca joi un anunt pe marginea acestui subiect, au precizat aceleasi surse.

Mali, care a inregistrat sapte decese pe teritoriul sau cauzate de Ebola, a ridicat recent starea de supraveghere pentru toate persoanele care ar fi putut lua contact cu purtatori ai virusului, insa ramane sub amenintare, atat timp cat epidemia nu este tinuta in totalitate sub control in regiune, potrivit ONU.

In urma cu doua luni, ONU a infiintat o misiune speciala de lupta impotriva Ebola, misiune al carei sediu este la Accra si are filiale in cele patru tari afectate de epidemie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Ebola-a-facut-aproape-sapte-mii-de-victime_20532/

lauff lautf laurf