Imprimare

Sase sali de operatie noi, inaugurate la Institutul Oncologic Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Doua blocuri operatorii cu cate trei sali de operatie in care se pot efectua interventii de chirurgie digestiva, ginecologica, la san si toracica au fost inaugurate oficial miercuri la Institutul Oncologic Bucuresti, in prezenta ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, scrie Agerpres.

"Am vizitat astazi cele doua blocuri operatorii noi de la Institutul Oncologic Bucuresti. In cele sase sali de operatii, care au fost dotate ultramodern cu fonduri de la Ministerul Sanatatii, se fac incepand cu 22 decembrie operatii. Aceste sali permit efectuarea operatiilor de chirurgie digestiva, oncologica, genitala, de san, la standarde europene", a declarat Nicolae Banicioiu.

Managerul institutului, conf. dr. Nicolae Dan Straja, a afirmat ca salile de operatie erau inchise din anul 2010, iar chirurgii operau in mai multe schimburi, "ca la fabrica".

"In sase luni au fost aduse la standardele europene. Patru ani noi ne-am calcat in picioare, am operat in schimburi de dimineata de la ora 7,00 pana noaptea la ora 1,00 ca sa nu existe probleme pentru pacientii internati in sectii. Exact ca la fabrica operam in ture, toti cu un program limitat. Acum putem opera si vindeca bolnavii", a declarat Nicolae Dan Straja.

Potrivit acestuia, pe langa cele doua blocuri de operatii a fost modernizate si compartimentul de sterilizare.

"Ce s-a intamplat in acest an a fost cu totul de exceptie, in sensul ca beneficiind de sprijinul ministrului Sanatatii am reusit sa obtinem fondurile necesare cu care am terminat tot ce insemna parte constructiva si sa dotam nu numai salile, dar sa si avem o sterilizare care sa acopere intreaga institutie. Este vorba de doua blocuri cu sase sali de operatii. Fiecare bloc operator are cate trei sali de operatie noi. In aceste sali se poate efectua orice interventie de chirurgie digestiva, ginecologie, san si chirurgie toracica", a spus conf. dr. Nicolae Dan Straja.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sase-sali-de-operatie-noi_-inaugurate-la-Institutul-Oncologic-Bucuresti_20539/

lauff lautf laurf