Imprimare

O gravida si alti doi pacienti, dusi cu elicopterul la Spitalul Judetean de Urgenta din Bacau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O gravida din localitatea bacauana Podu Turcului si alti doi pacienti vor fi preluati cu elicopterul si dusi la Spitalul Judetean de Urgenta din Bacau, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, scrie Mediafax.

Secretarul de stat a precizat ca in elicopter se afla o echipa SMURD, care ii va asista pe gravida si pe ceilalti doi pacienti pana la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Arafat a precizat ca gravida este preluata de echipajul SMURD de la un spital, pentru a fi dusa intr-o unitate medicala de un nivel de competenta mai ridicat.

Raed Arafat a mai spus ca fiecare caz va fi analizat, iar daca la pacienti nu se poate ajunge cu ambulante, vor fi trimise elicoptere pentru a-i preluat, daca sunt conditii de zbor.

Secretarul de stat a precizat ca elicopterul ar putea fi trimis, dupa ce ii va transporta pe cei trei pacienti la Bacau, pentru preluarea a doi batrani din Insula Mare a Brailei, care trebuie dusi la un spital. Arafat a precizat ca a vorbit cu prefectul judetului si cu seful Inspectoratului petnru Situatii de Urgenta sa evalueze situatia si sa anunte daca la cei doi batrani nu se poate ajunge cu ambulanta.

Judetele Buzau, Vrancea si Braila au fost luni, pana la ora 13.00, sub cod rosu de ninsoare si vant. Ulterior, pana la ora 18.00, cele trei judete, precum si Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, Prahova si Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-gravida-si-alti-doi-pacienti_-dusi-cu-elicopterul-la-Spitalul-Judetean-de-Urgenta-din-Bacau_20545/

lauff lautf laurf