Consumati iaurt: ajuta la echilibrarea dietei, dupa rasfaturile culinare de Sarbatori
Produsele lactate reprezinta o componenta importanta in alimentatia zilnica, avand un continut bogat in nutrienti esentiali, necesari pentru cresterea si mentinerea muschilor si oaselor, la orice varsta. Pe langa faptul ca iaurtul este o sursa naturala de proteine si calciu, acesta echilibreaza flora intestinala datorita bacteriilor vii pe care le contine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia in iaurt.
„Iaurtul este un aliment esential, cu densitate nutritionala foarte buna si purtator al unor nutrienti importanti pentru sanatate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plaseaza pe locul doi in ierarhia alimentelor sanatoase, dense in nutrienti, dupa fructe si legume. Iata de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentatii sanatoase si echilibrate, in toate etapele vietii”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei...