Imprimare

(P) Miopia si solutia alternativa la chirurgia refractiva corneana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Daca sunteti rezervati referitor la siguranta procedurii chirurgicale pe termen lung, daca optati pentru metode alternative sau nu aveti varsta de 20-21 ani pentru a efectua operatia laser la care v-ati hotarat deja, atunci medicii oftalmologi va recomanda lentila de noapte.

Ce este terapia refractiva cu lentila de noapte?

Terapia refractiva (CRT sau ortho-k) reprezinta remodelarea corneana cu ajutorul lentilei cu port de noapte, pentru corectarea miopiei, astigmatismului. Aceasta actioneaza usor si dozat asupra epiteliului cornean in timpul somnului, astfel incat puterea de refractie a corneei se schimba la valoarea exact necesara. Dimineata, dupa indepartarea lentilei, pacientul are o vedere clara, fara metode de corectie suplimentare.
Conceptul de remodelare corneeana dateaza inca din timpurile Chinei Antice si a progresat in sec. XX datorita companiei Paragon Vision Sciences care a produs lentila cu un design si dintr-un material total diferit
.
Chirurgia refractiva (LASIK, PRK) sau lentila ortho-k?

Numarul de pacienti care utilizeaza lentila de noapte Paragon CRT este in continua crestere. Acest fapt se datoreaza beneficiilor similare ale acestei lentile, de constructie speciala, cu cea a chirurgiei refractive, astfel incat pacientii nu necesita corectie optica pe parcursul zilei.

In timp ce chirurgia refractiva a imbunatatit viata multor pacienti, aceasta este ireversibila, pe cand Paragon CRT ofera o alternativa non-chirurgicala si reversibila - ochii revin la conditia initiala daca lentila nu mai este utilizata.

Chirurgia refractiva este ireversibila si invazibila. Prin aceasta metoda se modifica structura anatomica a corneei, iar ca urmare, pot aparea efecte secundare, cum este sindromul ochiului uscat. Totodata, efectul chirurgiei refractive nu a fost demonstrat in timp.

De ce oftalmologii practicieni recomanda lentila de noapte?

Oftalmologii practicieni recomanda lentila ortho-k in primul rand copiilor, fiind demonstrata posibilitatea de incetinire a evolutiei miopice, si pacienților care au un stil de viata activ (sport de performanta, job in conditii extreme), deoarece sunt purtate in timpul somnului, in conditii de igiena controlata, iar problemele cauzate de alergii, traumatisme sunt minimalizate.
Totodata, medicii recomanda acest tip de lentila atat celor care prezinta disconfort la lentile de contact simple, care doresc sa aiba vedere buna in timpul zilei, fara ochelari, cat si unor pacienti care sunt dupa chirurgie refractiva.

De ce lentila de noapte Paragon CRT 100?

Paragon Vision Sciences are o istorie inovatoare care se extinde de 4 decenii. Cu multe realizari in industria lentilelor de contact, Paragon a fost prima companie care a obtinut aprobarea FDA pentru remodelarea corneana pentru miopie cu si fara astigmatism.
Deoarece este purtata doar noaptea, in timpul somnului, Paragon CRT 100 asigura soluția unui mod activ de viata, fara probleme: schimbul lacrimal nu este dereglat in timpul activitatii zilnice, iar incidenta cu factorii de mediu este minimalizata

Metoda ortho-k cu lentila Paragon CRT este disponibila si in Romania in mai multe centre specializate si este aplicata de medici certificati in domeniu.

Pentru mai multe detalii, accesati: www.paragon-eye.ro
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_P_-Miopia-si-solutia-alternativa-la-chirurgia-refractiva-corneana_20574/

lauff lautf laurf