Imprimare

Ce ar putea aduce nou 2015 in lumea medicala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In contextul in care lumea se afla in continua schimbare, stiinta isi va continua evolutia in 2015, aducand alternative de tratament catorva boli-problema globale, precum HIV, Ebola sau febra Dengue, prezentate de Business Insider.

Epidemia de Ebola ar putea fi oprita

Epidemia de Ebola este departe de a fi invinsa in Guinea, Liberia si Sierra Leone. Testarea unor medicamente si vaccinuri urmeaza sa inceapa in curand. Acestea, impreuna cu imbunatatirea masurilor pentru sanatatea publica ar putea reprezenta un punct de cotitura in oprirea celei mai grave epidemii de Ebola cunoscuta pana acum, scrie Mediafax.

 Ne vom apropia si mai mult de oprirea HIV

SIDA ramane una din cele mai importante boli infectioase ucigase, dar progresele facute in diagnosticare si tratament ii fac pe cercetatori sa spere ca ne apropiem de un moment marcant al luptei impotriva virusului.
Laboratoare mobile pentru diagnosticare urmeaza sa ajunga in Africa, iar noi medicamente, cum ar fi Truvada, pot chiar preveni infectarea.

Desi pana in prezent nu s-a reusit crearea unui vaccin care sa opreasca virusul ucigas, cercetatorii spun ca noile studii ale structurii unor proteine din HIV ne aduc mai aproape de realizarea unui vaccin.

Aparitia unui vaccin pentru Dengue

Desi febra Dengue nu este intotdeauna mortala, este o boala teribil de dureroasa la care este expusa jumatate din populatia lumii. Ea ucide 20.000 de oameni anual si este principala cauza a mortalitatii infantile in anumite tari. Un vaccin aparut recent protejeaza in proportie de 60% in cazurile obisnuite de febra Dengue si 95% in cazurile severe, potential letale. Vaccinul ar putea fi disponibil in a doua jumatate a anului.

Vor incepe proiecte importante in cercetarea inteligentei artificiale

In momentul in care vom descoperi echivalentul artificial al inteligentei umane, lumea nu va mai fi niciodata la fel iar cercetatorii sustin ca acest moment este mai apropiat decat ne asteptam.

In Seattle, Institutul Allen pentru Inteligenta Artificiala va lansa unul din cele trei programe pilot, Semantic Scolar, menit sa ajute oamenii de stiinta sa gestioneze volumul mare de cercetari stiintifice publicate in lumea academica

Un nou studiu referitor la inteligenta artificiala urmeaza sa apara la sfarsitul acestui an.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ce-ar-putea-aduce-nou-2015-in-lumea-medicala_20580/

lauff lautf laurf