Imprimare

A fost inaugurat Centrul de donare transfuzionala, la Spitalul Universitar din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Astazi, 15 ianuarie, a avut loc inaugurarea Centrului de donare transfuzionala a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. La deschidere a venit si ministrul Nicolae Banicioiu, care a inspectat si stadiul lucrarilor la blocul operator al aceluiasi spital, ce va cuprinde 11 Sali de operatie.

“Incepand de astazi se poate dona sange si la Spitalul Universitar. Am inaugurat punctul de colectare a sangelui intr-un spatiu modern, dotat cu echipamente noi si la standarde europene. Este al doilea punct redeschis dupa cel de anul trecut de la Spitalul Fundeni. Pacientii internati anual in regim de spitalizare continua pot avea acces in caz de necesitate, mult mai usor la sange si derivate din sange, iar apartinatorii sau cei dornici sa doneze o pot face si aici, scurtand astfel traseul produselor din sange. Anul trecut am promis redescchiderea acestor puncte de colecta in marile spitale pentru a evita discontinuitatile in colectare Facilitam astfel accesul pacientilor care vor sa doneze sange spre binele tuturor celor care au nevoie”, a spus ministrul, conform unui comunicat de presa.

Acesta a adaugat ca MS are intentia de a redeschide astfel de puncte de transfuzie si in cadrul altor spitale de urgenta.

De asemenea, ministrul a inspectat stadiul lucrarilor la noul bloc operator al Spitalului Universitar, care ar putea fi gata in luna aprilie a acestui an.

„Spitalul Universitar are si alte vesti bune, se vor finaliza lucrarile la noul bloc operator si la maternitate, care vor oferi conditii de ultima ora. Facilitam astfel accesul pacientilor care vor sa doneze sange spre binele tuturor celor care au nevoie. Nu ne vom opri aici si urmeaza sa redeschidem astfel de puncte si in alte spitale de urgenta. Spitalul Universitar are si alte vesti bune, se vor finaliza lucrarile la noul bloc operator si la maternitate, care vor oferi conditii de ultima ora.”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

Astfel, spitalul bucurestean va beneficia de cel mai modern bloc operator din Romania cu echipamente de ultima generatie. Vor exista circuite total separate pentru personalul medical si pentru deseuri. Cele 11 noi sali de operatii se vor adauga salilor de operatii existente, astfel incat zilnic se vor putea efectua 77 de operatii, se mai arata in comunicatul de presa al MS.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-inaugurat-Centrul-de-donare-transfuzionala_-la-Spitalul-Universitar-din-Bucuresti_20586/

lauff lautf laurf