Imprimare

Peste 100.000 euro investiti in aparatura, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Departamentul de Terapie Intensiva Nou Nascuti si Compartimentul de Cardiologie, Sectia Pediatrie II de la Spitalul Clinic de Uregnta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti au fost dotate cu aparatura de peste o suta de mii de euro.

S-a investit suma de 53.900 de euro pentru Departamentul de Terapie Intensiva Nou Nascuti, pentru dotarea cu un aparat de ventilatie mecanica nou nascuti, o masa de reanimare pentru nou nascuti, patru monitoare pentru functii vitale, sase injectomate, doua pompe de perfuzie, dar si cu o trusa laringoscop si patru aparate pentru aerosoli.

Pana la 200 de pacienti prematuri, nou nascuti cu afectiuni chirurgicale acute, malformatii complexe, infectii sistemice severe sau insuficiente multiple de organe pot beneficia, anual, de noile echipamente.

De asemenea, s-au mai investit 50.000 de euro in dotarea Compartimentului de Cardiologie, sectia Pediatrie II, cu un nou si performant ecocardiograf care inlocuieste echipamentul anterior, ce era in uz inca din anul 1997. Astfel, posibilitatile de diagnostic si tratament se imbunatatesc, iar noul echipament ajuta specialistii in cardiologie pediatrica in activitatile zilnice.

Anual, 6.000 de pacienti de varsta pediatrica internati, ambulatori sau cu situatii de urgenta, inclusiv de tip neonatal, vor putea beneficia de noul echipament.

Banii au fost investiti de catre FundatiaVodafone Romania. “Ne dorim in permanenta sa oferim conditii din ce in ce mai bune pentru nou-nascuti, iar prin sprijinirea departamentului de terapie intensiva din cadrul spitalului Grigore Alexandrescu ajutam la imbunatatirea actului medical si, implicit, la reducerea mortalitatii neonatale, prin asigurarea unui standard ridicat de tratament si ingrijiri specifice. Mai mult, compartimentul de cardiologie a fost dotat cu un nou si performant ecocardiograf, care ofera de acum conditii imbunatatite de lucru specialistilor in cardiologia pediatrica”, a spus Angela Galeta, directorul fundatiei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-100.000-euro-investiti-in-aparatura_-la-Spitalul-_Grigore-Alexandrescu_-din-Capitala_20585/

lauff lautf laurf