Imprimare

Studentii medicinisti din Bucuresti vor participa la un workshop de chirurgie plastica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In perioada 23-25 ianuarie 2015, Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania (SSCR) organizeaza a XI-a editie a workshop-ului “Basic Plastic and Reconstructive Surgery Procedures”, pentru studentii din anii clinici ai Facutatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila” din Bucuresti.

Studentii vizati se vor intruni la Spitalul Clinic de Urgenta din Bucuresti, unde, sub indrumarea medicilor din Clinica de Chirurgie - Microchirurgie Reconstructiva, condusa de prof. dr. Ioan Lascar, studiaza notiuni elementare din chirurgia plastica de urgenta cum ar fi managementul unei plagi, arsuri, traumatisme ale mainii, dar si din chirurgia reconstructiva (lambouri, plastii ) si estetica. Suportul teoretic se gaseste sub forma unor prezentari ilustrate, iar pentru partea workshop-ului, fiecare participant beneficiaza de instrumentar chirurgical si material biologic similar pielii umane (aripi de pui, sunca de porc), puse la dispozitie de catre organizatori.

Tehnicile chirurgicale sunt realizate la pupitrul central de catre instructori si proiectate in timp real, odata cu explicatiile acestora. Participantii vor reproduce, apoi, fiecare manevra, sub indrumarea instructorilor asistenti.

Despre Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania

Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania a fost infiintata in anul in 2003 la Bucuresti cu scopul de a ridica standardele educatiei medicale in randul studentilor medicinisti si de a oferi o experienta hands-on de invatare. In timp, datorita succesului si eficientei activitatilor din Bucuresti, solicitarile studentior din celelalte centre universitare din Romania au dus la extinderea Societatii la nivel national prin deschiderea a sapte filiale (Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Targu Mures si Timisoara).

Principalele activitati ale SSCR includ workshop-uri de tehnici chirurgicale, de la cele "basic", care au scopul de a familiariza studentii cu instrumentarul chirurgical, executarea nodurilor si suturilor chirurgicale, realizarea pansamentelor si bandajelor, pana la cele avansate, unde participantii decopera si invata notiuni de chirurgie plastica, microchirurgie sau chirurgie cardiovasculara , dar si sesiuni de comunicari stiintifice, simulari ale examenului de rezidentiat si alte training-uri si stagii.

Astfel, la finele acestui workshop, studentii vor fi exersat procedurile chirurgicale elementare si isi vor fi testat abilitatile chirurgicale in vederea unei cariere in domeniul chirurgiei plastice.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studentii-medicinisti-din-Bucuresti-vor-participa-la-un-workshop-de-chirurgie-plastica_20603/

lauff lautf laurf