Imprimare

Proiect pentru studentii medicinisti, lansat in acest inceput de an, la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pe 12 ianuarie a avut loc deschiderea oficiala a proiectului pentru studentii medicinisti - „Aplicarea metodologiilor de cercetare stiintifica in domeniul stiintelor medicale si promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea insertiei pe piata muncii a studentilor medicinisti din ciclul de studii universitare de licenta”, din fonduri europene.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 210 de studenti din ciclul de licenta. Dintre acestia, 180 de studenti aflati in ciclul de studii universitare de licenta provin din cadrul UMF ”Carol Davila” din Bucuresti si 30 de studenti provin din cadrul Universitatii ”Ovidius” din Constanta. Proiectul a fost initiat în mai 2014, se va finaliza la finele lunii octombrie 2015 si beneficiază de o finantare de peste doua milioane de lei, prin Fondul Social European.

Programul deschiderii a avut doua componente:

- In prima parte a conferintei, studentilor le-au fost prezentate oportunitatile oferite de proiect: module de formare pe teme legate de cercetarea stiintifica si de antreprenoriat, concursuri cu premii, evenimente gen “zilele carierei”, dezbateri, acces la baze de date si digitalizarea cursurilor, concursuri cu 60 de premii in valoare de cate 1850 lei.
- in cea de-a doua parte, studentii au avut ocazia sa ii cunoasca altfel decat la catedra pe doi dintre cei mai renumiti universitari ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. Prof. univ. Dr. Ioan Lascar a vorbit despre chirurgia plastica in lume, in Romania si in UMF „Carol Davila”, iar Prof. univ. Dr. Gheorghe-Andrei Dan a vorbit despre cariera de cercetator in stiintele medicale.

In cadrul conferintei au fost invitati reprezentanti ai mediului universitar, ai institutiilor de profil medical, ai partenerilor socio-economici relevanti, personalitati din lumea medicala si studenti din ciclul de licenta ai Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, in calitate de beneficiar, a demarat, impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase „Prof. dr. Matei Bals" si Universitatea „Ovidius" din Constanta in luna mai 2014, proiectul intitulat „Aplicarea metodologiilor de cercetare stiintifica in domeniul stiintelor medicale si promovarea culturii antreprenoriale pentru facilitarea insertiei pe piata muncii a studentilor medicinisti din ciclul de studii universitare de licenta” - POSDRU/156/1.2/G/141745, proiect selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si cofinantat din Fondul Social European.

Pentru mai multe informatii privind proiect, puteti contacta initiatorii la adresa Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals", Academia Europeana HIV/SIDA si de Boli Infectioase, etaj 3, Str. Dr. Calistrat Grozovici nr. 1, Sector 2, Bucuresti sau la adresa de e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiect-pentru-studentii-medicinisti_-lansat-in-acest-inceput-de-an_-la-Bucuresti_20607/

lauff lautf laurf