Imprimare

O fetita de o luna, operata la Marie Curie pentru extirparea unei tumori de aproape 1 kg

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O fetita de o luna a fost operata, luni, timp de opt ore, la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, pentru extirparea unei tumori de aproape un kilogram care ii afecta grav traheea si organele din jur, a declarat medicul Catalin Carstoveanu, scrie Mediafax.

Fetita, pe nume Casiana, s-a nascut pe 16 decembrie, fiind internata a doua zi in Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul "Marie Curie". De atunci, a fost intubata si ventilata mecanic, a spus seful sectiei, Catalin Carstoveanu.

"Tumora, de o agesivitate si marime foarte mari , aproape un kilogram, afectau grav traheea impingand-o anterior si in lateral pe o portiune foarte mare, laringele si orificiul glotic, totalmente dislocate din pozitia normla, esofagul, comprimat, vasele si nervii gatului, prinse in tumora, la fel si glandele tiroida, paratiroide, parotide", a mai spus medicul.

Operatia a fost efectuata luni, de la orele 12.00 la 20.00, de o echipa formata din profesorul Ghali E. Ghali, sef chirurgie orofaciala, gat si cap in Louisiana, profesorul Daniel Petrisor, sef serviciu chirurgie orofaciala, gat si cap in Oregon, si Mihai Dorobantu de la Spitalul "Sfanta Maria". Actiunea a fost sprijinita de Asociatia "Inima Copiilor".

Tumora a fost extirpata in totalitate, copilul fiind la reanimare in stare buna, a mai spus Carstoveanu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-fetita-de-o-luna_-operata-la-_Marie-Curie_-pentru-extirparea-unei-tumori-de-aproape-1-kg_20604/

lauff lautf laurf