Imprimare

Numarul cazurilor de gripa a crescut de peste trei ori intr-o saptamana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 20 cazuri noi de gripa au fost confirmate in perioada 12-18 ianuarie, de peste trei ori mai multe decat in saptamana precedenta acestui interval, cand au fost sase cazuri, potrivit Centrului National de Supravegehe si Control al Bolilor Transmisibie (CBSCBT), scrie Mediafax.

In saptamana 12 - 18 ianuarie au fost inregistrate 21 cazuri confirmate cu virus gripal. Astfel, numarul total de cazuri de gripa inregistrate in acest sezon a ajuns la 30.

Dintre cazurile nou confirmate, sase cu virus gripal A(H1), din care trei sunt la persoane care aveau infectii respiratorii acute severe (SARI), noua cu virus gripal A(H3) (din care doua cazuri de SARI) si sase cu virus gripal tip B (din care un caz de SARI).

Toate cazurile de gripa din acest sezon au fost inregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

Potrivit CNSCBT, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (cazuri gripa sau cazuri compatibile clinic cu gripa, infectii acute de cai repiratorii superioare (IACRS) si pneumonii) a fost, in ultima saptamana, de 85.810, cu 10,8% mai mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedentasi cu 3,9% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (82.567).

In acelasi interval, 12 - 18 ianaurie, s-au inregistrat la nivel national 99 cazuri de cazuri compatibile clinic cu gripa, mai crescut comparativ cu cel inregistrat in aceeasi perioada din 2014 (28 cazuri), si 14 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), cu sase mai multe fata de saptamana precedenta.

Pana in prezent, nu a fost comunicat in acest sezon niciun deces la caz confirmat cu virus gripal.

De la inceputul sezonului si pana la data de 18 ianuanrie au fost confirmate 30 cazuri de gripa, din care 19 de tip A (13 H3, 6 H1) si 11 de tip B .Cele mai multe cazuri de gripa au fost inregistrate in judetul Iasi -12, Bucuresti- 9, Sibiu si Dolj cate 2, Ilfov, Bacau, Constanta, Neamt si Suceava cate unul.

Pana la data de 18 ianuarie au fost vaccinate gratuit antigripal 435.813 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-cazurilor-de-gripa-a-crescut-de-peste-trei-ori-intr-o-saptamana_20608/

lauff lautf laurf