Imprimare

Primul pancreas artificial din lume, conectat unui baietel de patru ani din Australia

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul pancreas artificial din lume a fost conectat cu succes unui pacient de numai patru ani din Australia care suferea de diabet de tip 1, informeaza Agerpres.

Noul mecanism, care va putea fi folosit pentru bolnavii de diabet de orice varsta, este asemanator ca forma si dimensiuni cu un telefon mobil, si functioneaza ca o pompa care elibereaza insulina in organism doar atunci cand este necesar. Dispozitivul se poarta la brau, se conecteaza cu tuburi la interiorul corpului si ajuta la prevenirea crizelor de hipoglicemie, extrem de periculoase, chiar fatale uneori daca au loc noaptea, in timpul somnului.

Conectarea se face o data la trei zile, printr-o procedura simpla, care nu necesita ajutorul unui medic.

Spre deosebire de pompele de insulina realizate pana in prezent, actualul dispozitiv are 'un algoritm care ajuta la depistarea hipoglicemiei, un mic computer incorporat, care va da pacientilor mult mai multa incredere', a declarat profesorul Tim Jones, de la Spitalul Princess Margaret din Perth, unde a fost operat micutul australian Xavier Hames.

Durata de utilizare a pancreasului artificial, care costa in jur de 7.000 de euro, este de aproximativ patru ani. In timp, pretul sau va scadea, aparatul devenind mult mai accesibil, a estimat medicul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-pancreas-artificial-din-lume_-conectat-unui-baietel-de-patru-ani-din-Australia_20611/

lauff lautf laurf