Imprimare

Terapia fara interferon, pentru hepatita C, ar putea fi disponibila din februarie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aducerea in Romania, inca din 2015, a terapiei fara interferon pentru tratamentul hepatitei C reprezinta "o marea provocare", dupa ce, in 2014, s-au introdus 40 de molecule noi, pe o lista care nu a mai fost actualizata de sapte ani, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, intr-o dezbatere.

Ministrul a spus ca tripla terapie pentru bolnavii de hepatita va putea intra in tratament in februarie.
"Marea provocare o reprezinta aducerea, inca de anul acesta, in Romania a terapiei fara interferon", a adaugat Banicioiu.

"Va asigur ca, in sfarsit, si Ministerul Sanatatii si-a facut datoria, si Agentia Medicamentului si Dispozitivelor Medicale si-a facut datoria. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este pe punctul de finaliza actiunea, astfel incat, in februarie anul acesta, sa avem tripla terapie pentru pacienti. Este un punct inainte", a mai spus ministrul Sanatatii, precizand ca acest tratament se administreaza deja in alte tari de peste un deceniu.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Terapia-fara-interferon_-pentru-hepatita-C_-ar-putea-fi-disponibila-din-februarie_20624/

lauff lautf laurf