Imprimare

Cursurile COMBAT: Peste 250 de medici au participat la editia din Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

„Cursul national al Bolnavului Hipertensiv – actualitati in diagnostic si tratament” (COMBAT) din seria COMBAT 3 - 2015 a avut loc la Bucuresti si a reunit peste 250 de medici participanti. Cu o noua abordare, cursurl COMBAT este o initiativa dedicata medicilor cu privire la cele mai noi date legate de diagnosticarea si tratamentul corect al hipertensiunii arteriale.

Cursul COMBAT 3 vine in 2015 cu o noua structura, pastrand caracterul interactiv al manifestarii stiintifice. Astfel, au fost sustinute si analizate de experti in domeniu, o serie de cazuri clinice ilustrative legate de diagnosticarea si tratarea complicatiilor hipertensiunii arteriale. De asemenea, a fost organizat un atelier ”hands-on” si a fost punctata relatia de cauzalitate dintre hipertensiunea arteriala si alte patologii, pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala.

La eveniment au participat medici din specializari precum: cardiologie, nefrologie, pneumologie, reumatologie, diabetologie si medicina interna. Astfel, in sesiunea „Hipertensiunea arteriala si stilul nesanatos de viata”, moderata de prof. dr. Maria Dorobantu si prof. dr. Crina Sinescu, a punctat relatia dintre hipertensiunea arteriala si sare, obezitate si stresul emotional. De asemenea, au fost discutate si situatiile de non-aderenta la tratamentul pentru hipertensiune.

In cadrul atelierului „hands-on”, moderat de conf.dr. Roxana Darabont si dr. Oana Tautu, au fost prezentate intr-o maniera interactiva, evaluarea si semnificatia clinica a leziunilor carotidiene, evaluarea si semnificatia clinica a rigiditatii aortei, evaluarea hemodinamica noninvaziva si semnificatia clinica si evaluarea si semnificatia clinica a indicelui glezna-brat.

Cursul a urmat o sesiune de prezentare despre forme clinice particulare de hipertensiune arteriala, moderata de prof.dr. Daniela Bartos si prof.dr. Doina Dimulescu. Apoi, prof.dr. Eduard Apetrei si prof.dr.Mircea Penescu au moderat sesiunea „Hipertensiunea arteriala greu de tratat”, in care a fost prezentat gradul de complianta la tratamentul hipertensiv, la pacientii cu hipotensiune ortostatica, la pacientii cu ateroscleroza sistemica, la pacientii cu afectiuni reumatologice si la pacientii cu boli pulmonare cronice.

Seria cursurilor COMBAT 3 va continua in 2015 in paralel si cu evenimentul COMBAT Asist 2 – curs dedicat asistentilor medicali, in urmatoarele orase: Ploiesti, Oradea, Cluj Napoca, Ramnicu Valcea, Suceava, Brasov.

Cursul national al Bolnavului Hipertensiv – actualitati in diagnostic si tratament – COMBAT 3, editia Bucuresti este organizat stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cursurile-COMBAT_-Peste-250-de-medici-au-participat-la-editia-din-Bucuresti_20620/

lauff lautf laurf