Imprimare

Ancheta la Spitalul Husi: Medicul reclamat, gasit vinovat intr-un alt caz

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conducerea Spitalului Husi a dispus declansarea unei anchete interne, dupa ce parintii unei fetite de doi ani au reclamat ca fiica lor a fost tratata necorespunzator in unitatea medicala de catre acelasi medic gasit vinovat de Colegiul Medicilor pentru moartea unei fetite de patru ani, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Municipal Husi, fetita de doi ani a fost internata, joi, impreuna cu mama sa, in Sectia de Pediatrie a unitatii medicale, avand febra, varsaturi si diaree, manifestari digestive cauzate, cel mai probabil, de o viroza respiratorie.

Mama copilei a reclamat ca medicul curant Floreta Bianu ar fi neglijat-o pe fiica sa pe perioada cat a stat internata in spitalul din Husi, fara sa-i fi administrat tratamentul corespunzator,
facandu-i doar o singura injectie.

In aceste conditii, femeia a cerut transferarea fetitei la un spital din Vaslui sau Iasi, ceea ce, de altfel, s-a si intamplat in cursul noptii de vineri spre sambata.

“Copila a ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui cu febra si sindrom de deshidratare ca urmare a unei infectii respiratorii, dar avea si o malformatie care a dus la aparitia unui sindrom subocluziv. In cursul noptii, s-a luat decizia de a fi transferata la Spitalul de Copii „Sfanta Maria” Iasi”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

In urma primelor verificari facute de comisia de ancheta stabilita in acest caz de conducerea Spitalului Municipal Husi, s-a constatat ca fetita ar fi fost tratata corespunzator, iar transferul copilei la unitatea medicala din Vaslui s-a facut in urma scandalului provocat de catre mama copilei.

"Inca de la inceput, cand a ajuns cu fetita la spital, femeia a avut o atitudine refractara, ducandu-se peste medic in cabinet, unde a tipat ca vrea ca fiica sa sa fie transferata la Iasi. Echipa de ancheta a verificat foaia de observatie, unde exista trecut ca fetitei i s-a administrat tratamentul corespunzator, cu perfuzii si antibiotice. Deci nu putem vorbi de neglijenta, asa cum acuza mama copilei”, a declarat managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

In urma acestui nou scandal, dr. Floreta Bianu, seful Sectiei de Pediatrie, a amenintat ca-si va da demisia si va pleca de la spitalul din Husi.

Medicul a fost gasit vinovat de Colegiul Medicilor Vaslui in cazul mortii unei fetite de patru ani

Dr. Floreta Bianu a fost gasita vinovata de catre Colegiul Medicilor Vaslui de culpa medicala si a fost sanctionata cu "vot de blam” din catre acest for, dupa ce o fetita de patru ani a murit, in octombrie 2014, la 40 de minute de la internare in spitalul din Husi.

Astfel, Floreta Bianu este acuzata de culpa medicala pe motiv ca nu a directionat-o pe copila, care avea insuficienta respiratorie din cauza complicatiilor date de laringita acuta cu care fusese internata, catre specialistul de la Compartimentul Primiri Urgente din acelasi spital.

"Problema in acest caz analizat de Colegiul Medicilor nu este tratamentul aplicat de medicul pediatru, ci faptul ca, in primul rand, trebuia asigurata respiratia normala pentru pacient, care fusese diagnosticat si cu epiglotita acuta. Concret, medicul pediatru trebuia sa apeleze la un specialist de la Compartimentul de Primiri Urgente in momentul in care a constatat o insuficienta respiratorie la pacient. Cu alte cuvinte, nu a fost respectat protocolul”, declara vicepresedintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mircea Zavate.

Potrivit acestuia, Colegiul Medicilor Vaslui a sanctionat-o pe dr. Floreta Bianu cu „vot de blam”, ultima pedeapsa ce poate fi aplicata unui medic pe plan profesional de catre organizatie inainte de interdictia de a mai exercita profesia.

Fetita de patru ani, din localitatea vasluiana Bunesti-Averesti, a fost diagnosticata la internare cu laringita acuta, cu sindrom febril, si a primit tratament cu antibiotic. Ea a murit pe 4 octombrie 2014, la 40 de minute de la internare, parintii copilei acuzand medicul de garda ca i-a administrat antibiotic fara a-i face inainte un test in urma caruia sa se stabileasca daca este alergica la respectivul medicament.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-la-Spitalul-Husi_-Medicul-reclamat_-gasit-vinovat-intr-un-alt-caz_20629/

lauff lautf laurf