Imprimare

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului, marcata pe 4 februarie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In fiecare an, pe 4 februarie, este marcata Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului. Sloganul din acest an este ”Sta in puterea noastra”, iar campania din 2015 adopta abordarea pozitiva si proactiva in lupta cu aceasta boala, evidentiind faptul ca exista solutii si ele sunt la indemana oricui.

Conform unui comunicat al Asociatiei Romane de Cancere Rare, aceasta zi are ca scop cresterea gradului de constientizare si educatie in ceea ce priveste cancerul.

Campania din 2015 se va concentra in jurul a patru domenii cheie de interes, la nivel mondial:

• alegerea unui mod de viata sanatos;
• diagnosticarea timpurie;
• tratament pentru toti;
• calitatea vietii.

Conform statisticilor, incidenta cancerului la nivel mondial este foarte mare si se afla in crestere. Din aceasta cauza, sunt necesare actiuni urgent pentru cresterea gradului de constientizare cu privire la boala si de a dezvolta strategii practice in abordarea cancerului.

Carta de la Paris din anul 2000 a ales data de 4 februarie pentru celebrarea Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului - World Cancer Day (WCD). Marcarea Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Cancerului urmareste sa atraga atentia populatiei asupra acestei grave probleme de sanatate si asupra necesitatii adoptarii unor masuri pentru prevenirea acestei maladii grave cu consecinte nefaste pentru sanatatea si viata omului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ziua-Mondiala-de-Lupta-impotriva-Cancerului_-marcata-pe-4-februarie_20639/

lauff lautf laurf