Imprimare

Studenta la Medicina care suferea de o boala necunoscuta, a fost operata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

UPDATE: Specialistii de la Institutul Fundeni au operat-o pe Vasilica Dediu, iar in urma interventiei chirurgicale s-a stabilit ca aceasta suferea de ocluzie intestinala, dincolo de orice alte diagnostice avansate.

Vasilica Dediu, in varsta de 24 de ani, studenta a Facultatii de Medicina Generala in cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, sufera de o boala din cauza careia a slabit 15 kilograme in doua luni si pe care medicii nu au reusti sa o diagnosticheze.

Lica, asa cum ii spun apropiatii, a fost internata pentru simple dureri abdominale. Dupa o interventie chirurgicala pentru eliminarea lichidului de ascita dintr-o boala peritoneala pelvina, ea a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, cantitatea de lichid de ascita din abdomen a inceput sa creasca, iar starea ei generala sa fie din ce in ce mai proasta. A urmat apoi transferul la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iasi unde a fost suspectata de mai multe boli: colagenoza, boala Crohn, boala Wilson, tuberculoza intestinala, dar niciuna din cele mai sus mentionate nu s-au confirmat. Dupa 3 saptamani de internare, doctorii au decis ca acest caz este peste putinta lor si au transferat-o la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” pentru ca intre timp capatase si o infectie cu Clostrydium.

Studenta la Medicina care suferea de o boala necunoscuta, a fost operata
Dupa alte doua saptamani de chin, a ajuns sa fie transferata din nou, de data aceasta la Institutul Fundeni, unde doctorii incearca sa depisteze afectiunea de care sufera.Starea ei de sanatate se deterioreaza de la o zi la alta, ajungand in doua luni, de la 50 kg, la doar 35 kg.

“Colega noastra Dediu Vasilica are nevoie de un diagnostic cert si de un tratament de specialitate, deoarece starea ei de sanatate se degradeaza foarte repede! Nu stim de ce afectiune sufera, dar vrem sa aflam si sa o ajutam sa se trateze! Avem nevoie de un ajutor financiar! Avem nevoie de voi”, au scris colegii acesteia pe site-ul creat special pentru cazul ei.

De asemenea, colegii Licai au realizat campania umanitara "Sa o ajutam pe Lica sa zambeasca", pentru strangerea de fonduri in scopul ajutorarii acesteia. Mai multe informatii despre acest caz, precum datele clinice, gasiti pe site-ul creat special pentru Lica.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studenta-la-Medicina-care-suferea-de-o-boala-necunoscuta_-a-fost-operata_20635/

lauff lautf laurf