Imprimare

Activitate reluata la singurul cabinet dentar de urgenta gratuit din Bucuresti dupa 8 luni de pauza

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepand din 5 ianuarie 2015, s-a reluat activitatea cabinetului de stomatologie de urgenta in cadrul Unitatii de Primiri Urgenta de la Spitalul „Sf. Ioan” din Capitala, dupa o pauza de opt luni.

In luna mai a anului trecut, opt medici dentisti si cinci asistenti medicali de la Spitalul „Sf. Ioan” din Bucuresti au fost pusi in situatia de a-si cauta de lucru, dupa ce cabinetul in care ei isi desfasurau activitatea a fost desfiintat, ca urmare a reabilitarilor din spital.

Dupa opt luni de la stoparea activitatii singurului cabinet stomatologic de urgenta, 100% gratuit din Bucuresti, din cei opt medici, s-au intors la serviciu sase si doar o asistenta, din cinci. 

In ceea ce priveste aparatura medicala, s-au pastrat cele doua unituri, insa doar unul este functional din cauza lipsei spatiului. De asemenea, au fost achizitionate doua turbine dentare si un negatoscop.

Reprezentantii personalului medical al cabinetului stomatologic spun ca a fost reluata activitatea in cadrul acestuia doar dupa venirea la conducerea spitalului a directorului interimar Robert Agafitei, in luna octombrie a anului trecut. „La sfirsitul lui octombrie, am intrat la noul director (n.r. Robert Agafitei). Stia de problema cu cabinetul. Ne-a promis ca se ocupa (n.r. de reluarea activitatii in cadrul cabinetului). Intr-o luna totul era aproape gata! Spatiu gasit, scaun montat”, a explicat pentru PaginaMedicala.ro dr. Octavian Pelin, medic primar stomatologie generala in cadrul Spitalului „Sf. Ioan”.

Fostul manager al spitalului, demis in toamna lui 2014 din motive de conflict de interese in serviciu, nu a avut deschidere la problema cabinetului stomatologic, lucru care a intarziat repunerea lui in functiune.

Consultatii non-stop, 100% gratuite, pentru bucuresteni

Incepand din 5 ianuarie 2015, Spitalul „Sf. Ioan” reofera, in regim de urgenta, servicii pacientilor. Programul de lucru este de luni pana duminica, 24 de ore din 24, 100% gratuit, in baza buletinului de identitate/ a cartii de identitate sau a pasaportului.

Puteti accesa aici lista serviciilor pe care noul cabinet le ofera pacientilor in regim de urgenta. De asemenea, cabinetul are si o pagina de Facebook.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Activitate-reluata-la-singurul-cabinet-dentar-de-urgenta-gratuit-din-Bucuresti-dupa-8-luni-de-pauza_20634/

lauff lautf laurf