Imprimare

Numarul de cazuri de Ebola, in crestere pentru prima data in 2015

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul de cazuri de Ebola inregistrate in Guineea, Liberia si Sierra Leone a crescut in ultima saptamana a lunii ianuarie, pentru prima data de la inceputul anului, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), conform Agerpres.

"Raportul saptamanal indica o crestere in cele trei tari, pentru prima data in acest an. Au fost raportate 124 de noi cazuri in timpul acestei saptamani", a declarat OMS.

Potrivit organizatiei amintite, 39 de cazuri noi au fost inregistrate in Guineea in saptamana incheiata la 1 februarie, fata de 30 in saptamana precedenta, cinci in Liberia, fata de 4 cu o saptamana in urma, si 80 in Sierra Leone, comparativ cu 65 inainte.

"Rezistenta continua a comunitatilor, progresia geografica in Guineea si propagarea pe scara larga in Sierra Leone, alaturi de aceasta crestere a numarului de cazuri ne arata ca lupta (impotriva Ebola) se confrunta in continuare cu provocari serioase", a adaugat OMS.

Per total, 22.495 de persoane au contractat boala in noua tari, dintre care 8.981 au murit, potrivit celor mai recente cifre oferite de OMS. Aproape toate decesele, cu exceptia a 15, au avut loc in cele trei tari din Africa de Vest cele mai afectate de epidemia de febra hemoragica.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-de-cazuri-de-Ebola_-in-crestere-pentru-prima-data-in-2015_20642/

lauff lautf laurf