Imprimare

Dezbatere despre neuropatia diabetica, pe 19 februarie, la Cluj-Napoca

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Joi, 19 februarie, are loc o dezbatere ce vizeaza neuropatia diabetica, la Universitaea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, eveniment la care sunt asteptati neurologi si diabetologi straini, printre care si prof. dr. Andrew Boulton, presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului.

Dezbaterea va reuni neurologi si diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania si Ungaria, alaturi de specialisti romani, avand ca subiect central reprecusiunile pe care diabetul zaharat le are asupra sistemului nervos central si periferic, in principal neuropatia diabetica. La eveniment va veni si fondatorul European Stroke Organisation, prof. dr. Michael Brainin.

Principalele teme ale evenimentului vizeaza diabetul zaharat si accidentele vasculare cerebrale, rolul insulinei la nivelul creierului, impactul durerii neuropate asupra neuroplasticitatii sistemului nervos central, durerea neuropata si implicatiile sale asupra sindromului de picior diabetic, microscopia confocala a corneei, tratamentul polineuropatiei diabetice simptomatice, precum si strategii terapeutice de restabilire a microcirculatiei la persoanele in varsta.

”Ma bucur ca Seminariile Departamentului de Neurostiinte al UMF Cluj-Napoca reusesc sa aduca impreuna nume atat de mari ale medicinei internationale si nationale. Este o onoare pentru noi ca personalitati precum prof.dr. Andrew Boulton, presedintele EASD, si prof.dr. Michael Brainin, fondator si fost presedinte al European Stroke Organisation (ESO), au acceptat invitatia de a ne impartasi din bogata lor experienta profesionala. Programul stiintific pe care l-am pregatit este la un nivel de exigenta ridicat, pentru o cat mai buna educatie medicala continua a profesionistilor romani, in beneficiul pacientilor”, a declarat prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania.

Lectorii evenimentului sunt: prof. dr. Andrew Boulton (presedintele Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului), prof. dr. Michael Brainin (fondator si fost presedinte European Stroke Organisation), prof. dr. Dafin Muresanu (presedintele Societatii de Neurologie din Romania), prof. dr. Peter Kempler (presedintele ales al Asociatiei de Diabet din Ungaria), prof. dr. Ovidiu Bajenaru (presedinte de onoare al Societatii de Neurologie din Romania), prof. dr. Dan Ziegler (deputy director la Institutul de Diabetologie Clinica din Düsseldorf), conf. dr. Ioan Andrei Veresiu (presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica), prof. dr. Gabriel Prada (director medical Institutul de Gerontologie si Geriatrie ”Ana Aslan”), dr. Tudor Lupescu (vicepresedinte Societatea de Neuropatie Diabetica).

Evenimentul face parte din Seminariile Departamentului de Neurostiinte al UMF ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si va avea loc la Amfiteatrul ”Iuliu Hatieganu” (str. Gh. Marinescu, nr. 23), in data de 19 februarie. Manifestarea se adreseaza exclusiv profesionistilor din domeniul medical, este creditata cu puncte EMC, iar participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Societatea de Neuropatie Diabetica - Neurodiab este partener stiintific al Seminariilor Departamentului de Neurostiinte al UMF Cluj-Napoca. Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este, de asemenea, prezenta la eveniment.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dezbatere-despre-neuropatia-diabetica_-pe-19-februarie_-la-Cluj-Napoca_20666/

lauff lautf laurf