Imprimare

Maternitati din Covasna si Harghita, echipate cu aparatura de peste 15 mii de euro

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Salvati Copiii a donat echipamente in valoare de 15.500 de euro catre sectiile de neonatologie ale spitalelor judetene de urgenta din Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc.

Maternitatea din Sfantul Gheorghe a fost dotata cu un incubator de ultima generatie in valoare de 7.500 euro, iar sectia de neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenta din Miercurea-Ciuc a fost echipata cu o lampa fototerapie si un bilirubinometru, cu o valoare totala de 8.000 euro.

In 2014, in sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Fogolyan Kristof" Sfantul Gheorghe s-au nascut 1.002 bebelusi, din care 96 prematur, acestia necesitand ingrijire speciala in sectiile de terapie intensiva neonatala.

„Incubatoarele reprezinta «coloana vertebrala» a oricarei maternitati. Cu ajutorul lor, monitorizam temperatura, greutatea si starea de sanatate a bebelusilor, iar acestia se bucura de un mediu sigur, cald, in care se pot dezvolta ca orice copil nascut la termen. Multumim organizatiei SalvatiCopiii ca s-a gandit la noi si ne-a inclus in programul national de reducere a mortalitatii infantile”, explica Andras-Nagy Robert, Managerul Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Fogolyan Kristof".

Romania se mentine si anul acesta pe primul loc in clasamentul mortalitatii infantile la nivelul intregii Uniuni Europene, cu o rata de 8,5 la 1.000 de nou nascuti vii, fata de media europeana de 3,9 la mie. Totodata, potrivit estimarilor Salvati Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame si copii si echiparea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante. De altfel, in judetul Covasna, rata mortalitatii infantile a depasit media nationala in 2013, ajungand la un nivel de 10,9‰.

In cadrul campaniei pentru reducerea mortalitatii infantile, derulate incepand cu octombrie 2012, Salvati Copiii a sustinut eforturilor medicilor neonatologi, prin dotareaa 54 de maternitati din 33 de judete cu echipamente medicale performante in valoare de 4.800.000 lei. Aceste unitati medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilatie sau alte echipamente performante necesare salvarii vietilor bebelusilor nascutiprematur.

Campania Un gest pentru o viata este menita sa promoveze in randul publicului larg numarul de donatii prin SMS, la numarul 8833, si posibilitatea persoanelor fizice de a sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizatiei pot fi descarcate de pe site-ul oficial. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2015. Suma nu trebuie mentionata in formular, urmand sa fie completata de administratia financiara.

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza active pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile - copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prinmunca, traficului sau neglijarii, Copiii refugiati etc. In cei 25 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicat in campanile si programele desfasurate de organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Maternitati-din-Covasna-si-Harghita_-echipate-cu-aparatura-de-peste-15-mii-de-euro_20668/

lauff lautf laurf