Imprimare

Conferinta pentru medici, despre tulburarile de sanatata mintala, organizata in aprilie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Intre 24 si 25 aprilie are loc, la Bucuresti, Conferinta Nationala Interdisciplinara “Stres, Anxietate, Depresie (S.A.D.): 3 provocari care necesita o abordare interdisciplinara”.

Conferinta are ca obiective facilitarea dezbaterilor intre specialistii implicati in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala, precum si furnizarea informatiilor legate de diagnosticul precoce al celor mai frecvente tulburari de acest gen la nivelul cabinetului medicului de familie.

Manifestarea stiintifica presupune o serie de dezbateri si prezentari in plen dedicate cadrelor medicale si profesionistilor in sanatate sustinute de lectori de elita din mai multe specialitati medicale implicate in diagnosticarea, tratarea si monitorizarea pacientilor cu tulburari de sanatate mintala.

La eveniment sunt asteptati peste 250 participanti: medici (medicina de familie, psihiatrie si psihiatrie pediatrica in principal, dar si medici din alte specialitati (expertiza medicala a capacitatii de munca, reabilitare medicala, geriatrie si gerontologie, neurologie, boli metabolice, endocrinologie, medicina interna etc); psihologi, psihoterapeuti; farmacisti; asistenti medicali/de farmacie; reprezentanti ai autoritatilor din domeniul sanitar. Evenimentul va fi creditat pentru medici, farmacisti, asistenti, psihologi.

Printre temele care vor fi abordate se numara:

- Cabinetul medicului de familie - primul popas in depistarea tulburarilor de sanatate mintala;
- Programe de screening pentru tulburari psihice;
- Sanatatea mintala a copiilor si adolescentilor din Romania;
- Aderenta la tratament-aspectul cheie in tratamentul tulburarilor de sanatate mintala;
- Solutii clinice si economice pentru sistemul de sanatate mintala din Romania;
- Suicidul - problema de sanatate publica;
- Noutati in terapie;
- Antidepresivele si interactiunile medicamentoase;
- Particularitatile depresiei la copii/adulti/varstnici;
- Diagnosticul diferential al tulburarilor de sanatate mintala;
- Tulburarile de sanatate mintala si bolile somatice;
- Simptomele de discontinuare in tratamentul antidepresiv;
- Amputarea afectiva si depresia;
- Depresia: perspectiva psihoneuroendocrinologiei;
- Depresie si comorbiditati;
- Comunicarea cu pacientul depresiv;
- Programe educationale pentru depresie;
- Programul National de Sanatate Mintala;
- Prezentari cazuri clinice.

Taxele de participare pentru medici si farmacisti sunt cuprinse intre 120 lei si 160 lei, pentru psihologi/psihoterapeuti, intre 150-190 lei, iar pentru asistenti si rezidenti, intre 70 si 110 lei. Taxele sunt reduse pana la 13 aprilie 2015.

Mai multe informatii despre inscriere gasiti pe site-ul oficial al conferintei. Manifestarea este organizata de compania de comunicare medicala Houston NPA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-pentru-medici_-despre-tulburarile-de-sanatata-mintala_-organizata-in-aprilie_20674/

lauff lautf laurf