Imprimare

OMS: Numarul cazurilor de Ebola a scazut in Africa de Vest

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Africa de Vest a inregistrat 128 de noi cazuri confirmate de Ebola in saptamana 9-15 februarie, pentru prima data in scadere in ultimele trei saptamani, insa rezistenta intampinata in unele comunitati ameninta eforturile de a pune capat epidemiei, a indicat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), scrie Agerpres.

Guineea a raportat 52 de noi cazuri confirmate, fiind primul declin inregistrat de la o saptamana la alta incepand cu 25 ianuarie. De asemenea, Sierra Leone a raportat 74 de noi cazuri, dintre care 45 in capitala Freetown, iar Liberia 2 noi cazuri confirmate in perioada 9-12 februarie.

In pofida datelor incurajatoare privind noile cazuri de Ebola, personalul medical angajat in lupta contra maladiei continua sa se confrunte cu provocari, a indicat OMS in raportul sau saptamanal.

"Fiecare dintre cele trei tari a raportat o crestere a numarului de incidente de securitate legate de raspunsul la Ebola, comparativ cu saptamana precedenta ", a precizat raportul, cu referire la cresterea numarului de amenintari si de violente impotriva personalului medical.

Expertii sustin ca ignoranta si teama locuitorilor au contribuit la raspandirea initiala rapida a bolii in Africa. In acest context, atacurile violente asupra centrelor de tratament si a personalului medical au continuat in pofida nenumaratelor campanii de educare pe scara larga.

O sursa din cadrul Ministerului Justitiei din Guineea a declarat miercuri pentru Reuters ca 23 de persoane au fost condamnate pentru violente impotriva personalului medical sau a centrelor de tratament si au primit pedepse cu inchisoarea de la 6 luni la un an, in timp ce alte 13 persoane au primit pedepse cu suspendare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Numarul-cazurilor-de-Ebola-a-scazut-in-Africa-de-Vest_20677/

lauff lautf laurf