Imprimare

Pacientii nu sunt de acord cu reorganizarea Institutului de Transfuzie Sanguina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii pacientilor sunt nemultumiti din cauza preluarii Institutului National de Transfuzie Sanguina de catre Institutul Clinic Fundeni. In acest sens, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a precizat ca o decizie finala va fi luata in urma discutiilor cu reprezentantii pacientilor care au aceasta afectiune.

Motivul pentru care pacientii nu sunt de acord cu aceasta reorganizare este ca nu vor mai exista doua centre distincte din punct de vedere juridic, ci unul singur.

"Pozitia noastra (n.r. a pacientilor) ramane aceeasi: nu suntem de acord cu preluarea (n.r. Institutului de Transfuzii) de catre Institutul Fundeni, pentru ca dorim ca acest centru care exista in momentul de fata la juridic sa raspunda de un spital, dar nu de Fundeni, incat el sa nu dispara. Pentru ca juridic, lipindu-se de Fundeni, ar disparea si din doua centre, ar exista, de fapt, unul singur. Este cazul (...) sa ramana macar doua centre de tratament distincte juridic”, a spus presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania, Nicolae Oniga.

Ministrul Banicioiu a explicat faptul ca se vor organiza in viitor discutii pe aceasta tema cu pacientii nemultumiti.

"Este acea hotarare de guvern care a fost dezbatuta. Am auzit ca sunt unele propuneri pertinente pe partea de talasemie. Eu am avut o discutie cu ei (pacientii cu talasemie - n.r.), a ramas ca tot ceea ce au propus si recomandarile lor sa le discutam saptamana viitoare si incercam sa gasim o varianta comuna. Nu se ia nicio decizie pana nu punem la masa si specialistii si pacientii", a aratat ministrul Sanatatii.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pacientii-nu-sunt-de-acord-cu-reorganizarea-Institutului-de-Transfuzie-Sanguina_20680/

lauff lautf laurf