Imprimare

Spitalul Militar, Bucuresti: A fost inaugurat un nou bloc oprator in cadrul sectiei de oftalmologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Noul bloc operator al Sectiei Clinice Oftalmologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) a fost inaugurat joi si va oferi servicii medicale atat pacientilor militari, cat si civililor, scrie Agerpres.

Proiectul, finantat integral de catre Ministerul Apararii Nationale, a avut ca obiectiv dezvoltarea celor doua centre de referinta din cadrul SUUMC, respectiv cel de transplant de cornee si cel de excelenta in glaucom.

Noua infrastructura medicala este capabila sa asigure atat ingrijiri de inalta specialitate si performanta, care sa respecte toate standardele europene din domeniul calitatii, sigurantei si securitatii actului medical, cat si elaborarea de strategii de prevenire, bazate pe o intensa activitate de cercetare-dezvoltare in domeniul afectiunilor oftalmologice.

"Vreau sa felicit conducerea Spitalului Militar, pe medicii care lucreaza aici si pe domnul ministru Mircea Dusa pentru faptul ca nu este prima investitie pe care am vizitat-o aici. Spitalul Militar redevine un fanion al medicinei din Romania, nu doar prin medicii exceptionali, dar si prin dotarile pe care incepe sa le aiba. Si asta inseamna ca va fi un spital nu doar pentru Romania, ci si pentru sarcinile noastre ca tara NATO, un spital in care se poate avea incredere si in care, mai ales, cel mai important, raman medici de valoare si medici tineri", a afirmat premierul Victor Ponta, prezent la inaugurare.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si-a manifestat speranta ca Spitalul Militar "Carol Davila" va avea pana la finalul anului un centru pentru tratarea accidentului vascular.

La randul sau, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a precizat ca blocul operator este unul dintre cele mai moderne din tara, aici urmand sa fie operati atat pacienti militari, cat si civili.

"In anul 2014 am alocat peste 30 de milioane de lei pentru dotari si investitii la SUUMC. Din acesti bani am amenajat un centru de radioterapie, unul dintre cele mai moderne centre de acest fel din tara, dotat cu aparatura de ultima generatie. Am modernizat si am dotat cu aparatura sectia de dermatologie. Am finalizat la inceputul acestui an modernizarea blocului operator de la sectia de oftalmologie. In 1965 s-a facut primul transplant. Am dorit ca aceasta sectie sa fie dotata cu aparatura de ultima generatie. Investitia de la nlocul operator de oftalmologie se ridica la 16 milioane de lei", a declarat Dusa.

Comandantul unitatii medicale, Florentina Ionita-Radu, a explicat ca pacientii vor putea fi investigatii cu cele mai moderne tehnici existente.


"Ce avem noi acum ca aparatura nu exista decat la spitale private, adica pacientul poate sa vina si este investigat complet cu cele mai moderne tehnici", a spus comandantul.


Seful Sectiei de oftalmologie, dr. Anghel Gheorghe, a subliniat ca in blocul operator se poate face toata gama de chirurgie oftalmologica.

"Avem si o sala speciala pentru chirurgia corneei si chirurgie foto-refractiva. Este o chirurgie de varf in acest moment in Romania. Putem sa tratam pacienti in acest bloc operator din punct de vedere chirurgical oftalmologic din toata gama de afectiuni care sunt in acest domeniu, absolut orice, incepand cu pleoape si terminand cu afectiuni ale orbitei in legatura si in colaborare cu colegi de la alte specialitati din spital. Astazi avem aici doua transplanturi de cornee. Un numar de 300 de pacienti sunt pe lista de asteptare pentru transplant de cornee", a afirmat Anghel Gheorghe, seful sectiei de oftalmologie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalul-Militar_-Bucuresti_-A-fost-inaugurat-un-nou-bloc-oprator-in-cadrul-sectiei-de-oftalmologie_20692/

lauff lautf laurf