Imprimare

Peste 300 de medici au participat la prima editie Master Class - curs dedicat bolilor cronice netransmisibile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 300 de medici au luat parte la primul dialog interdisciplinar Master Class - Visele pot deveni realitate, organizat de Forumul National de Preventie in deschiderea Congresului Bolile Cronice Netransmisibile.

Cursurile Master Class sunt dedicate cardiologilor, nefrologilor, diabetologilor, pneumologilor, neurologilor, medicilor de familie si de alte specialitati, interesati de imbunatatirea nivelului de cunostinte si performanta in preventia si tratamentul celor mai frecvente boli cronice netransmisibile. Sesiunele sunt sustinute de experti la nivel national si international, lideri in domeniul lor de activitate, care faciliteaza schimbul de informatii stiintifice si bunele practici.

„Elementele practice ale diagnosticului precoce, tratamentul modern bazat pe algoritmi bine definiti trebuie insotite de masuri de preventie secundara, coerent statutate in ghidurile medicale”, a declarat Prof. Dr. Dragos Vinereanu, presedintele ales al Societatii Romane de Cardiologie.

Cum se fac inscrierile

Inscrierea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Inregistrarea participantilor se face la fata locului. Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu ore de Educatie Medicala Continua.

Obiectivele educationale ale modulului de cursuri Master Class sunt adaptate diverselor tipuri de specialitati implicate in tratamentul bolilor cronice netransmisibile. Primele cinci cursuri Master Class vor avea loc in 2015, urmand ca modulul sa fie extins si pe parcursul anului 2016.

Programarea cursurilor Master Class 2015:

25 martie 2015 – Curs in cadrul Conferintei Medicilor de Familie (Bucuresti, Crystal Palace Ballroom);
28 martie 2015 – Curs in cadrul Interdiab (Bucuresti, Hotel Ramada);
19 mai 2015 – Curs in cadrul Congresului Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (Sibiu, Hotel Ramada);
15 octombrie 2015 - Curs in cadrul Congresului National de Nefrologie (Iasi, Centrul de Conferinte).

„Modul in care toate aceste specialitati s-au reunit intr-un curs coerent si comprehensiv este o premiera europeana, iar mesajele noastre vor fi nuantate in cursurile viitoare, in conformitate cu publicul tinta” a declarat Prof. Dr. Maria Mota, Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Cursurile Master Class sunt realizate cu sprijinul Astra Zeneca si Sanofi. Managementul evenimentului este asigurat de Media Med Publicis, in baza parteneriatului cu Forumul National de Preventie.
Pentru mai multe detalii, accesati www.fnp.ro sau www.mediamed.ro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-300-de-medici-au-participat-la-prima-editie-Master-Class---curs-dedicat-bolilor-cronice-netransmisibile_20708/

lauff lautf laurf