Imprimare

Institutul Fundeni - primul spital accesibilizat pentru persoanele cu deficiente de vedere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Institutul Clinic Fundeni a fost accesibilizat complet si gratuit cu placute de orientare pentru persoanele cu deficente de vedere, printr-un proiect al Asociatiei pentru Protectia Consumatirilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (ANPCPPS) – InfoCons.

Prin acest proiect, asociatia doreste sa ajute la acordarea accesului persoanelor cu handicap vizual la spatiul public prin eliminarea barierelor si restrictiilor de orice natura si evitarea discriminarii.

„In vederea recunoasterii si respectarii dreptului persoanelor cu dizabilitati de a beneficia de masuri care sa le asigure autonomia, integrarea sociala si profesionala, precum si participarea activa la viata comunitatii, institutiile publice si anumiti operatori privati trebuie sa adapteze cladirile civile si spatiul urban la nevoile individuale si colective ale persoanelor cu deficiente de vedere”, se arata intr-un comunicat al ANPCPPS – InfoCons.

Dezideratele Proiectului, desfasurat si in parteneriat cu Asociatia Nevazatorilor din Romania sunt in conformitate cu actiunile Uniunii Europene 'Strategia europeana 2010-2020 pentru persoanele cu handicap: un angajament reinnoit pentru o Europa fara bariere' cat si conform prevederilor Legii nr 448/ 2006 ce reglementeaza drepturile persoanelor cu handicap si a Ordinului nr. 649/ 2001 al Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei cu privire la tehnologia asistativa si de acces in cladirile de locuit, cladirile publice si spatiul urban aferent.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Institutul-Fundeni---primul-spital-accesibilizat-pentru-persoanele-cu-deficiente-de-vedere_20711/

lauff lautf laurf