Imprimare

Bilant medical: peste 4000 de pacienti oncologici au apelat la radioterapie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 4.000 de pacienti oncologici au fost tratati in cele 6 centre din Europa ale Amethyst Radiotherapy. Dintre acestia, 30% au fost pacienti romani tratati in principal in centrul din Otopeni si, incepand cu luna octombrie si in centrul din Cluj.

Deschisa in 2012, in Romania, Amethyst Radiotherapy s-a dezvoltat rapid, devenind in 2 ani cea mai extinsa retea pan-europeana de centre dedicate tratamentului cancerului prin radioterapie. In prezent reteaua Amethyst are 6 clinici deschise in 4 tari, cumuland un numar de 10 acceleratoare liniare si 4 echipamente de brahiterapie.

La nivel european, printre cele mai frecvente tipuri de cancer tratate in cadrul Amethyst Radiotherapy se numara cancerul de san, urmat de cel de prostata si plamani. In Romania, la acestea se adauga tumorile la nivelul colului uterin si ORL. Daca in Europa mai mult de 60% din pacientii oncologici sunt tratati prin radioterapie, in Romania procentul acestora este de doar 25%.

Cancerul ramane in tara noastra...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bilant-medical_-peste-4000-de-pacienti-oncologici-au-apelat-la-radioterapie_20712/

lauff lautf laurf