Imprimare

12 martie, Ziua Mondiala a Rinichiului

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Nefrologie organizeaza joi, 12 martie 2015, Ziua Mondiala a Rinichiului.

La noi in tara, activitatile care vor fi intreprinse constau: intr-un mars de aproximativ 5 km, in Iasi; o zona dedicatain Parcul Copou pentru informarea publicului asupra preventiei afectiunilor rinichilor; dar si distribuirea de brosuri de informare asupra sanatatii rinichilor.

Marcata anual in cea de-a doua zi de joi a lunii martie, Ziua Mondiala a Rinichiului are ca scop atragerea atentiei asupra importantei sanatatii rinichilor si reducerea frecventei si impactului afectiunilor rinichilor si ale bolilor asociate in randul populatiei.

Ziua Mondiala a Rinchiului isi propune sa creasca gradul de constientizare a faptului ca boala de rinichi este una frecventa, extrem de periculoasa, dar tratabila daca este depistata la timp.

In lume, 1 din 10 oameni sufera de o afectiune a rinichilor si anual milioane de oameni mor ca urmare a complicatiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticata la timp, boala cronica de rinichi poate fi tratata, reducandu-se astfel riscul complicatiilor si numarul deceselor cauzate de acestea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/12-martie_-Ziua-Mondiala-a-Rinichiului_20722/

lauff lautf laurf