Imprimare

Simpozion pentru medicii stomatologi, intre 20-21 martie, la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Medicilor Stomatologi din Municipiul Bucuresti (AMSMB) organizeaza un simpozion, in perioada 20-21 martie, avand ca teme: atitudinea terapuetica, intre functionalitate si estetica si tentinte actuale in domeniul biomaterialelor utilizate in medicina.

„Temele abordate reprezinta probleme pe care medicul stomatolog le intampina in cadrul planului de tratament si trebuie sa le rezolve in asa fel incat pacientul sa beneficieze de un tratament care sa fie atat functional, cat si estetic. De-a lungul timpului aceasta problema a fost frecvent dezbatuta si reprezinta in continuare o provocare si anume, imbinarea celor doua elemente: functionalul si esteticul. Ce-a de-a doua tema se refera la biomaterialele utillizate in medicina stomatologica si care datorita progresului tehnic sunt din ce in ce mai diversificate. Din acest punct de vedere, medicul stomatolog trebuie sa cunoasca caracteristicile tehenice ale principalele materiale folosite in asa fel incat din multitudinea acestora sa le aleaga pe cele potrivite si corespunzatoare diagnosticului particularizat la fiecare pacient in parte”, a spus dr Alexandru Brezoescu, presedintele AMSMB.

Conform aceleiasi surse, sunt asteptati 800 de medici dentisti. Taxa pentru participarea la simpozion este de 250 de lei, pentru membrii Uniunii Nationale a Asociatiei Stomatologice, 400 de lei, pentru cei care nu sunt membri, iar 150 de lei, pentru medicii rezidenti si pentru pensionari. Taxa poate fi achitata atat la sediul AMSMB (str. Mitropolit Filaret, nr. 24, sector 4, pana pe data de 18.03.2015).

La simpozion vor fi invitati lectori precum: prof. dr. Radu Campian, de la UMF „Iuliu Hatieganu”, din Cluj-Napoca; conf. dr. Anca Silvia Valceanu, de la UMF „Victor Babes”, din Timisoara sau prof. dr. Ioan Patrascu, de la UMF „Carol Davila”, din Bucuresti.

„Practica de cabinet aduce medicul stomatolog in situatia de a-si manifesta in fiecare moment preocuparea pentru un management corespunzator in beneficiul pacientilor. Suntem convinsi ca acest simpozion, prin calitatea conferintelor si a lucrarilor stiintifice, implicit a lectorilor, va avea ca finalitate exact punerea in practica de zi cu zi a informatiilor dezbatute”, a mai spus dr. Brezoescu.

Mai multe detalii despre simpozion puteti afla de pe site-ul UNAS.

Autor: Iuliana-Maria Vişan

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Simpozion-pentru-medicii-stomatologi_-intre-20-21-martie_-la-Bucuresti_20728/

lauff lautf laurf